Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ogólne wrazenia z Gothic III

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#21 Raptoos

Raptoos
  • Administrator
  • 1 932 postów
  • LocationStolica
  • d2jsp rptr
  • Konto D2 *raptoos
  • Battle.Tag: Raptoos#2170

Napisano 18 listopada 2006 - 15:59

a diablo jakos pogrywales Raptorku, ciekawe dlaczego, czyzby bylo bardziej hardkorowe niz fallout ? ;)

Pogrywalem. Ale nigdy bym nie shanbil sie okresleniem, ze Diablo to rpg ;]

a muzyki sonic mayhem z quake [II i III bodajze] slucham do teraz ;)

Quake 1 to Trent Reznor z NIN. Zupelni inny klimat :P

#22 Siemior

Siemior
  • Moderator
  • 1 255 postów
  • GG 9513536
  • LocationBytom
  • d2jsp siemior90
  • Konto D2 mlekowtubie
  • Battle.Tag: siemior#2881

Napisano 18 listopada 2006 - 16:28

hehe ale zeszlismy z tematu :P kurde nie wiem czy se pogram majac 512 ddr ram i ati radeonke 9250 :(

#23 mafredmaniek

mafredmaniek
  • Użytkownik
  • 135 postów
  • LocationRybnik

Napisano 18 listopada 2006 - 18:39

@Siemior szczerze watpie,
@Rap kto tu mowil, ze diablo to rpg ? quote me ;) nin slucham na codzien i przyznam, ze wpada mi w ucho. Lecz dalej nie wiem dlaczego sadzisz, ze gothic to pseudo-rpg ? Jakie argumenty masz ?

#24 Raptoos

Raptoos
  • Administrator
  • 1 932 postów
  • LocationStolica
  • d2jsp rptr
  • Konto D2 *raptoos
  • Battle.Tag: Raptoos#2170

Napisano 20 listopada 2006 - 02:04

@Rap kto tu mowil, ze diablo to rpg ?

Ja >:3

Co powoduje, ze G3 to pseudorpg? System walki glownie. W RPG powinien byc system walki taki, w ktorym walke wygrywa sie WYLACZNIE na podstawie cech i taktyki, a nie zrecznosci samego gracza. To jest odgrywanie roli postaci, wiec wszystko, co osiagniemy, musi isc z cech jej samej. Poza tym - odgorny brak druzyny, ani mozliwosci jej tworzenia.

#25 mafredmaniek

mafredmaniek
  • Użytkownik
  • 135 postów
  • LocationRybnik

Napisano 20 listopada 2006 - 18:14

Jakto, mozemy kogos wziac do druzyny, moze nie jest to na podstawie d2, ale z drugiej strony to nie multi, w d2 mozemy sobie wziac merca, w g3 tez, choc czasem bywa denerwujacy [o czym traktuje miedzy innymi tekst z gram pl "okiem myszki" o gothicu 3]. System walki - zgodze sie z Toba, jest troche hack'n'slashowy, niektorym sie podoba innym nie, imo w zadnym z Gothicow system walki nie byl dobry, w kazdym mi sie bardzo malo podobal. Jednak mimo to jestem fanem tej gry, choc ma duzo bugow i niepoprawnych rozwiazan, to imo jest na tyle grywalna, aby trafic do moich favorites ;).

#26 Siemior

Siemior
  • Moderator
  • 1 255 postów
  • GG 9513536
  • LocationBytom
  • d2jsp siemior90
  • Konto D2 mlekowtubie

Napisano 20 listopada 2006 - 18:34

a moim zdaniem gry takie jak gothic 3 nie powinny wychodzic na pc, lepjej na konsole jakas :P powod jest jednoznaczny wiadomo ze bedzie sprawnie dzialac, albo jeszcze lepjej przy zakupie Gothica 3 powinni dodawac rabaty na ramy i karte graficzna ;]

#27 decybel

decybel
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • Locationcze100chowa

Napisano 20 listopada 2006 - 21:26

to jakie gra będzie miała wymagania zależy tylko i wyłącznie od zoptymalizowania kodu gry ... jeżeli wydawca ma np. akcje firm produkujących sprzęt to nie wyda gry, która pójdzie na przeciętnym sprzecie, który każdy ma w domu ale do zagrania w tą gre będzie potrzebny nowy super extra full wypas sprzęcik z mega kopem ... ~~ i to jest najgorsze ... pogratulować mozna wydawcą/producentom np. serii GTA - tam nigdy nie było KOSMICZNYCH wymagań a grafika jakoś nie odstraszała aż tak bardzo, co do RPGów ( albo pseudo rpgów ) to wiadomo że mają większe wymagania niż jakies San Andreas czy Vice City - jasna sprawa, ale goście z piranhia bytes też mogli zrobić coś od siebie aby g3 poszło na słabszym sprzecie ( g i g2 miały wymagania moim zdaniem w sam raz a wymagania ich młodszego brata mnie zaskoczyły :C ) wkurzyłem sie bo zanim nie zmienię kompa to mogę zapomnieć o g3 ... ;<<

#28 Siemior

Siemior
  • Moderator
  • 1 255 postów
  • GG 9513536
  • LocationBytom
  • d2jsp siemior90
  • Konto D2 mlekowtubie

Napisano 21 listopada 2006 - 07:00

nom ja tez musze nad tym opłakiwać ale sadze ze g3 zwalono pos jednym wzgledem poniewaz swiat gry laduje sie caly, a mamy doczynienia z olbrzymim kontynetem i dlatego gra przez to sie przycina i nie chodzi za bardzo plynnie na słabszym sprzecie. Powiem ze bardziej mi sie podobala gra Piraci z Karaibów, sam nie gralem lecz moj ojciec, bo dostal na urodziny. W miescie tam chodzilo wszystko płynie bo praktycznie co wejscie do jakiegos sklepu czy karczmy w grze pojawiał sie taki ładny napis "wczytywanie" i naprawde nie trwało to dlugo a grafika jest tam powalajaca ;]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych