Skocz do zawartości

Co sadzisz, o banach za Easymapa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy wg Ciebie osoba używająca MapHacka jest cheaterem?? Czy Blizzard postąpił słusznie banując osoby które go używają?? (16 użytkowników oddało głos)

Czy wg Ciebie osoba używająca MapHacka jest cheaterem?? Czy Blizzard postąpił słusznie banując osoby które go używają??

1. TAK!!Osoba ta jest jak najbardziej cheaterem! Blizz słusznie postąpił banując ich! (12 głosów [27.27%])

Procent z głosów: 27.27%

2. Tak, ale Blizz przesadził z tym banowaniem (5 głosów [11.36%])

Procent z głosów: 11.36%

3. Nie!! Skoro nie ma odkrytej mapy jak w innych tego typu grach to MH jest wybawieniem!! Blizz popełnił ogromny błąd (1 głosów [2.27%])

Procent z głosów: 2.27%

4. Nie, ponieważ używając MH nikt nie jest z tego powodu pokrzywdzony, co innego drop, trade czy tele hacki! (26 głosów [59.09%])

Procent z głosów: 59.09%

5. Nie mam zdania (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Guest_euro_*

Guest_euro_*
  • Gość

Napisano 02 września 2005 - 22:05

Heh.. widze że forum w tym temacie powoli gaśnie to dla podkręcenia atmosfery poprosze jeszcze o komentarze na temat pewnej wypowiedzia jaka usłyszałem. Nie jestem w stanie jej zacytować ale spróbuje oddać całą jej treść własnymi słowami. EasyMap jest tworem Blizzarda! I w EasyMapie zawarte były nie tylko pliki dotyczące Diablo które pomagały nam odkrywać mape, ale także pliki o których niewiedzieliśmy i przez które przekazane było do Blizzarda dane z naszego komputera. Jak większość się domyśla te pliki były NIECHCIANE przez nas, a niechciane przez nas pliki o których nie wiemy i są nam podstępem umieszczane w naszym komputerze, oraz wyżądzają nam jakieś szkody, nazywamy mianem WIRUSÓW KOMPUTEROWYCH!! Czy zatem nie należy oskarżyć Blizzarda o umyślne wyprodukowanie i rozprzestrzenianie wirusów komputerowych..? A może należy nam sie odszkodowanie..??

A jakie jest wasze zdanie..??

#42 Guest_dawidov_*

Guest_dawidov_*
  • Gość

Napisano 03 września 2005 - 11:07

Hm Po pierwsze ja zadnych oficjalnych info nie mam za easymap jest wytworem blizza, wiec nie mam podstaw do jakichkolwiek pretensji :( , jeszeli jednak jest pewne ze oni wypuscili podstepnie to chu***** to jak najbardziej mozemy sie czuc pokrzywdzeni oraz rzadac od nich zadoscuczynienia za poniesione straty w zwiazku z wyjsciem easymapa!!!

#43 Guest_Typon_*

Guest_Typon_*
  • Gość

Napisano 03 września 2005 - 15:49

Jesli ty w ciagu 2 h robisz mefa tylko 7 razy i mowiesz ze soska blizz to niezly jestes. Ja wiecej razy bym go zaliczyl idac piechota :D. A co do MH to dla mnie nie ma roznicy czy gram z czy bez bo i tak szybko idzie!!! A co do czestszego wypadania itemkow to h** prawda ze idzie szybciej, jak nie masz farta to mozesz biegac 500 razy na andi i mefa i nic ci to nie da. Blizzard dobrze zr4obil ze banowal, ja nie trawie zadnego rodzaju cheatow, a takich kolesi co uzywaja Andybota to mam gleboko w dup**. Sa pewne zasady ale to juz nie moj problem tylko tych zer co uzywaja hackow. A co do ostatnich postow to byl podstep ze stronki blizza dam sobie reke uciac:p

#44 Guest_euro_*

Guest_euro_*
  • Gość

Napisano 03 września 2005 - 16:29

Skoro to nie był twór Blizzarda to w jaki sposób Blizzard zdobył informacje o osobach używająe EasyMapa..?? Skoro Blizz sądzi że to nie on skonstruował Easymapa to niech wskarze firme bądź osobe która dostarczyła Blizzowi dane!! Co więcej jeśli Blizz nie zdobył samodzielnie tych danych to mam prawo twierdzić iż zostałem ukarany banem niesłusznie ponieważ dane które posiadał Blizz nie były pewne i wiarygodne! A jeśli Blizz jest w stanie udokumentować że używałem EasyMapa to tak jakby przyznał się do tego że to on skonstruował EasyMapa.. :roll:

#45 BSP

BSP
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • Locationokolice Lbn

Napisano 03 września 2005 - 18:15

Ja tam nie gram z MH bo niechce mi sie go ściagac i odpalac za kazdym razem <razoth> :mrgreen: <razoth> A tak na serio to jestem przeciw, bo IMO nalezy zapracowac (uczciwie) na dobre przedmioty, chociaz to wszystko zależy od szczęścia. Mi gdy 1 raz poszlem na baala kosz to na dszień dobry czako mi sypnął 8O :P 8)

#46 Guest_dawidov_*

Guest_dawidov_*
  • Gość

Napisano 03 września 2005 - 18:23

W sumie to moze i masz racje ze to jest na 100% wytwor blizzardu. Mnie jednak zastanawia jedna rzecz, jakim cudem easymap pojawil sie na stronie www.d2event.pl ???
Przeciez byle kto nie moze dodac sobie Mh na stronke(tylko admin ma taka mozliwosc)
A i jeszcze jedno: na wyzej wymienionej stronie przeczytalem ze jej admin sam dal tam Mh i pisal takze ze sie go na wlasna odpowiedzialnosc uzywa. W kazdym razie wniosek nasowa sie jeden: albo tamten gosc ma jakies powiazania z blizzardem i ulatwil im rozpowszechnienie easymapa albo Blizzard nie ma nic z easymapem wspolnego, tylko wlasnie skad w takim razie blizz dostal nasze dane???!!!

[ Dodano: 2005-09-03, 19:31 ]
Od razu male sprostowanie bo easymap nie byl na str www.d2event.pl tylko na www.d2event.net :) Sorki za wprowadzenie w błąd :)

#47 Guest_euro_*

Guest_euro_*
  • Gość

Napisano 03 września 2005 - 19:13

Jeśli chodzi o stronke www.d2event.net to dla mnie sprawa jest oczywista! Myślę że osoba która umieściła EasyMapa na tej stronce pomogła go rozpowszechnić, jednakże zrobiła to nieświadomie, a informacje że ściągając go robicie to na własną odpowiedzialność uczyniła z rutyny przed braniem jakichkolwiek programów od obcych osób! Podejrzewam że jakaś osoba z Blizzardu udostępniła EasyMapa adminowi podając fauszywe dane! Podała się za osobę w rzeczywistości nieistniejącą do której nikt nie będzie wstanie dotrzeć i złożyć ewentualne zażalenia po "masowym banowaniu"! W ten sposób Blizz może skutecznie bronić się ze to nie on wyprodukował EasyMapa ale jakiś nieznany osobnik i że Blizz nie ma z tym nic wspólnego i nikt nie powinien mieć podstaw do skarg za bana bo przecież używał EasyMapa, który był przez Blizz zabroniony! Jednak Ciągle nasuwa się dręczące nas pytanie: Jak Blizz zdobył dane o naszych kontach i CD-keyach..?

#48 Guest_dawidov_*

Guest_dawidov_*
  • Gość

Napisano 03 września 2005 - 22:04

Z tymi informacjami to jest dla mnie takze sprawa oczywista. Jak juz wczesniej ktos pisal do easymapa byl dolaczony jakis ukryty plik lub sam easymap takowy plik w sobie zawieral(w koncu dla programistow to nic trudnego w tej chwili). Prawdopodobnie byl wladowany jakis keyloger i to z tego powodu nasze nieszczescie. Jak napewno zauwazyles easymapa trzeba bylo uaktywniac nawet po zmianei poziomu np. katakumby2-katakumby3 bo bez nacisniecia "-" mapa nie byla widoczna. Moim zdaniem wystarczylo RAZ Mh odpalic i twojego cd-keya juz mieli.
Ja sie pocieszam tym ze juz 11 bede odbanowany :D

#49 Guest_euro_*

Guest_euro_*
  • Gość

Napisano 04 września 2005 - 08:39

Tak! To jest sprawa oczywista ale nie zrozumieliśmy się! Mi chodziło o to że jeśli Blizz przyzna sie do wyprodukowania EasyMapa to można go oskarżyć o umyślne wyprodukowanie i rozprzestrzenianie wirusa komputerowego! A jeżeli Blizz sie nie przyzna to w jaki sposób zdobył te dane??

#50 Guest_dawidov_*

Guest_dawidov_*
  • Gość

Napisano 04 września 2005 - 09:35

Przeciez wiadomą sprawa jest ze blizzard nie przyzna sie do wyprodukowania easymapa bo mogloby im to zaszkodzic( z tych 31 tys zbanowanych kilkuset gosci a moze i wiecej domagało by sie odszkodowan) A co do tego jak zdobyli nasze dane jezeli to nie oni wyprodukowali Mh to podzielam twoje zdanie z jdnej z wczesniejszych wypowiedzi, mianowicie wyslannik blizzarda inkognito zapodał adminowi strony d2event nowego Mh. A jezeli tak bylo to blizzowi nic nie udowodnimy. No ale z drugiej jednak strony to oni musieli maczac paluchy w tym easymapie bo jakims cudem nasze dane sie do nich przedostaly!!!
A przeciez jezeli to nie ich dzielo to ja moge powiedziec ze nie uzywalm Mh i zostalem nieslusznie zbanowany.
Na koniec powiem taka rzecz. My sobie tutaj mozemy dyskutowac na temat easymapa jednak moim zdaniem i tak nic nie wskuramy w tej sprawie. Jest to sytuacja podobna np do szkolnej, idziesz do pytania odpowiadasz na 4 a nauczyciel ci daje 2 bo ma taki kaprys, i co mu zrobisz wielkie G****. Tak samo jest w przypadku banow za easymapa.

#51 Raptoos

Raptoos
  • Administrator
  • 1 932 postów
  • LocationStolica
  • d2jsp rptr
  • Konto D2 *raptoos
  • Battle.Tag: Raptoos#2170

Napisano 04 września 2005 - 17:58

Dupa pawiana, ze sie tak wyraze. Blizzard nikomu nie kazal sciagac EasyMapa. Blizzard nawet nie pozwolil go sciagac, a ten brak aprobaty jest zawarty w licencji.

#52 Guest_dawidov_*

Guest_dawidov_*
  • Gość

Napisano 04 września 2005 - 19:50

Ale nikt tutaj nie pisze o tym ze blizz "nikomu nie kazal sciagac easy mapa" tylko zastanawiamy sie czy to jest jego wytwor. Wiadomo bylo ze jak sie ukaze jakikolwiek Mh to sie wielu graczy od razu rzuci i beda go sciagac!!!

#53 cyngiel

cyngiel
  • Użytkownik
  • 620 postów
  • Location3. planeta od slonca
  • Konto D2 nicram

Napisano 04 września 2005 - 20:08

omg~~ ale wy lole jestescie~~ jakby uzryc mozgownicy to byscie nie sciagali tego~~
jak ja poraz pierwszy wlazlem na 1.11 (tradycyjnie info o urzywaniu mh itp.. i jkaie sqtki po lewej) to co 5 gra jaka byla to cos w stylu o free MH... w gzre stal gosc i podawal jakas stronke~~ i wy (sorry ze tak powiem ale) paly jestescie jak nie zaowazyliscie zadnego podstepu~~ jak do tej pory to
1. zawsze trzeba bylo sie nameczyc zeby mh zdobyc
2. nigdy mh nie pojawial sie razem z wyjscie nowego patha~~
wiec jak sie nie mysli to widzicie jakie sqtki~~
i co z tego ze blizz zrobil mh... jest napisan ze mh jest nielegalny... to tak jabyscie poszli i u jakiego typa w rogu qpili kilka litrow... a cholera wie czy to nie metanol~~ nie trzeba bylo tego brac~~

#54 Raptoos

Raptoos
  • Administrator
  • 1 932 postów
  • LocationStolica
  • d2jsp rptr
  • Konto D2 *raptoos

Napisano 04 września 2005 - 20:12

Nie ma "wiadomo bylo", bo wiadomo bylo, ze Blizzard maphackow nie lubi. Czy by nawet FBI napisalo taki program - Blizz mowil, ze nie wolno go sciagac. I tyle.

#55 cyngiel

cyngiel
  • Użytkownik
  • 620 postów
  • Location3. planeta od slonca
  • Konto D2 nicram

Napisano 04 września 2005 - 20:24

hehe^^ fajnie: FBI zajmuje sie sprawa mh na bn^^ chociaz kto wie co ci amerykanie wymysla:P
mimo wszystko prowadzi sie do jednego nie trzeba byla sciagac easymapa:) zawsze jak sie instalnie patcha to jest sa info od blizz w tym ZAWSZE o mh:) w koncu znalezli sposob:)

#56 Guest_euro_*

Guest_euro_*
  • Gość

Napisano 05 września 2005 - 16:26

Sory cyngiel ale czuje sie obrażony po Twojej pierwszej wypowiedzi! Gorszą obelgą dla mnie od "pała" jest "bezmuzgowiec" i mam nadzieje że cofniesz te słowa! A poza tym kto CI powiedział że zdobyłem MH w taki sposób w jaki to opisałeś..?? Wybacz ale ja już wyrosłem z takiego rozumowania że na świecie są sami mili ludzie co robią różne rzeczy bezinteresownie i że taka osoba stojąca w grze "O free Maphack" stoi tam tylko po to 4-5 godzin i rozdaje linki do stronek aby pomóc innych graczom na BN!! Akurat powiem Ci że o Easymapie powiedział mi kumpel i to on namówił mnie do używania go! Poza tym nie mam aż takiego dużego doświadczenia co do tego jak było wcześniej bo ja zacząłem grać właściwie od lutego-marca 2004 roku czyli niedawno lecz mimo wszyskto uważam się za doświadczonego gracza i to na tyle dośwaidczonego aby nie chodzić po ww grach!

"[...]w koncu znalezli sposob:)" co do tego czy Blizz wreszcie znalazł sposób to okaże się za 4-5 miesięcy! Zobaczysz wtedy jaki to sposób znalazł Blizz!! Jak to będą chodzić z botami, będą używać drop, tele, trade hacków, a za MH będą banować :twisted: :twisted: :twisted: Wtedy będzie można załozyć taką samą ankiete i w pytaniu wpisać jak z perspektywy czasu oceniasz to banowanie! Chyba że się mylę i żeczywiście Blizz zaczyna wojne z cheaterami a użytkownica Mh poszli na pierwszy ogień! Ale to czas pokaże!!

#57 Guest_dawidov_*

Guest_dawidov_*
  • Gość

Napisano 05 września 2005 - 20:42

Swietna odpowiedz euro :D :D :D Masz apsolutna racje mowiac o tym ze za pare miechow zobaczymy jaki blizz jest sprytny. Moim zdaniem jak zwykle nic nie zrobia chaterom ktorzy uzywaja o wiele gorszych rzeczy niz easymap! CO wiecej jezeli cheaty sie rozprzestrzenia a blizz ich nie zbanuje to banami za easy mapa tylko pokaze swoja bezsilnosc w walce przeciwko cheaterom. Osmiesza sie ze nie potrafia zykryc co lepszego bota czy hacka!!! Dlatego banowali za easy mapa zeby sie podniecic jacy to oni nie sa sprytni!!! W tym stwierdzeniu akurat chcalbym sie bardzo pomylic bo chcialbym zeby gra odbyla sie bez zadnych hackow ktore szkodza innym gracza. Mam nadzieje ze blizzard wypowie ostra wojne przeciwko cheaterom i jezeli mam nawet grac bez mh to jakos to przezyje ale chcialbym grac ze swiadomoscia ze na cbn nie ma zadnych innych lolkow psujacych gre!!!

#58 Raptoos

Raptoos
  • Administrator
  • 1 932 postów
  • LocationStolica
  • d2jsp rptr
  • Konto D2 *raptoos

Napisano 05 września 2005 - 22:34

Chcialbym zauwazyc, ze Blizz w tej chwili bardzo ostro podchodzi ogolnie do wszystkich gier, ktore im sie poodejrzane wydaja - rd po kilku baalrunach o zblizonym czasie i tag po taxi jest prawda - boty musialyby sie mocno starac, zeby nie zostac wykryte...

Poza tym komu sie ta cala sprawa podoba? Gdyby nie te pieprzone maphacki, to Blizz zamiast na bezpieczenstwo, czas by wykorzystywal na ulepszanie D2.

#59 Guest_dawidov_*

Guest_dawidov_*
  • Gość

Napisano 06 września 2005 - 13:28

Prawdopodobnie chu** prawda ze bllizz wzial sie ostro za cheaty!!! Kiedy wszedlem sobie na allegro zobaczyc to tam maja z D2 do sprzedania, patrze a tu na ld gosc ma na trade 6 HR. I co moze je sam sobie znalazl???!!! Ja w d2 gram od bardzo dawna jednak gralem tylko na singlu ale nigdy na nim jak tez na BN HR mi nie wyleciala wiec nie puszaczaj kitu o walze z hakami. Chyba ze ten gozc z tymi HRkami ma bana na CD-keya to wtedy zwracam godnosc! :lol:

#60 Guest_euro_*

Guest_euro_*
  • Gość

Napisano 06 września 2005 - 14:15

"Gdyby nie te pieprzone maphacki, to Blizz zamiast na bezpieczenstwo, czas by wykorzystywal na ulepszanie D2." Pier**lenie o Chopinie!! To tak jakby sądzić że w Blizzie pracuje 1 osoba i musi walczyć z cheaterami i jak ma wolną chwile to zastanawia się nad ulepszaniem diablo :roll: Przecież Blizz zatrudnia iluś tam informatyków i określa że ten ma walczyć z cheaterami a inny ma ulepszać Diablo! Widocznie informatycy od walki z hackami chcieli pójśc na miech urlopu więc Blizz zarządził "Wielkie Banowanie" aby udostepnić im urlop :lol: :lol: Jednak fakt faktem że gdyby nie te hacki to bym się od MH nie uzależnił.. :roll:

Poza tym widze że zdania sa podzielone co do tego jak będzie wyglądała dalsza wakla Blizza z cheaterami więc myśle że trafnym pomysłem bedzie zorganizować ww ankiete pt. " Jak z perspeaktywy czasu oceniasz banowanie w nocy z 10 na 11 sierpnia 2005 roq?" I mimo iż znam już zdanie coponiektórych takich jak raptor czy cyngiel aległos ogółu może być ciekawy.. 8)

Ps. Jak do tej pory znałem tylko całą prawde, świętą prawde, tys prawde i gówno prawde... ale ch** prawdy jeszcze nie znałem :D :D Musze ją zapamiętać :roll: :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych