Skocz do zawartości

Zdjęcie

nowy telefon? help me

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 Raptoos

Raptoos
  • Administrator
  • 1 932 postów
  • LocationStolica
  • d2jsp rptr
  • Konto D2 *raptoos
  • Battle.Tag: Raptoos#2170

Napisano 21 sierpnia 2011 - 09:23

@ początek informacyjny - Heh oh lol, czyli znowu miałem rację ;)

Dobra, a co do porównania - czy android zżera dużo kasy za internet? WTF HELL NO!!! Jeśli jesteś użytkownikiem świadomym, to jednym kliknięciem blokujesz transfer danych i tyle. Kolejny widget informuje cię o zużytym internecie. Tyle ;]

Czy N8? Po kolei:
Amoled z gorilla glass - który wygląda jak każdy inny wyświetlacz. To tylko chwyt marketingowy, Nokie z Carlem Zeissem też się chwaliły ponoć profesjonalną optyką, która była wielkości łebka od szpilki, a zdjęcia wychodziły gorsze niż choćby w SE z serii K i C.
HDMI - I co z tym HDMI zrobisz? Będziesz podłączał do telewizora? Jak miałem w telefonie wyjście AV, to użyłem go... raz. A potem stwierdziłem, że to niepotrzebne babranie się z kablami, bo nie daje dobrego efektu. Nieco lepsze jest stream bezprzewodowy, do którego aplikacja pod Andka jest.
USB OTG - będziesz do mniejszego niż 4 cale ekranu podłączał mysz?
16GB pamięci wewnętrznej - nie zapełnisz więcej niż 4, które mogą leżeć na MicroSD
Darmowe mapy - na androida też są
Aparat w telefonie - tu zawsze się śmieję - aparat w telefonie to zabawka, niezdolna do zrobienia porządnego zdjęcia. Głupia cyfrówka kompaktowa będzie lepsza.

No i pamiętaj, że N8 chodzi na symbianie, porzuconym już systemie operacyjnym, który jest koszmarnie nieintuicyjny. Powinieneś poprosić jakiegoś androidowca, żeby ci pokazał, jak śmiga jego telefon. A tym bardziej telefon z nakładką HTC.

Jakbyś miał jakieś pytania, co do twojego nowego telefonu na androidzie, to wal ;P

#22 meto

meto

Administrator

• Administrator
  • 448 postów

Napisano 21 sierpnia 2011 - 09:47

Może zainteresuj się tym testowaniem Huawei w Play, ponoć za free.

#23 Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2 524 postów
  • d2jsp Elfisher

Napisano 21 sierpnia 2011 - 10:19

amoled z gorilla glass - nie do zadrapania. widzialem testy i 0 rys, jedynie obudowa obrywa. amoled? rewelacyjne katy widzenia i widocznosc w sloncu.
hdmi - masz racje, raczej bezuzyteczny dodatek dla ktorego jak na razie nie widze wiekszego zastosowania.
usb otg - pendrive panie kolego moge podlaczyc, czytnik kart pamieci etc
pamieci wewnetrznej lepiej zeby bylo za duzo niz zeby zabraklo. mapy, muzyka, filmy, dokumenty. mam u siebie w c6 8gb zapelnione w 96% i chcialbym wiecej...
jesli chodzi o aparat to nie mozesz powiedziec o nim zlego slowa. sam zawsze smialem sie z pustakow z cyber shotem przy lustrze i dziubkiem do słit foci ale n8 zdjecia robi rewelacyjne. wygrywa z niejedna cyfrowka i zapewniam cie ze jesli nie widziales jeszcze zdjec z tej nokii, to zdziwilbys sie jakoscia.
jesli chodzi o symbiana to mi nie przeszkadza. mam symbiany od dobrych 5-6 lat i nigdy mi nie przeszkadzaly. od 2 dni mozna aktualizowac ^3 na anne, za miesiac - dwa podejrzewam ze bedzie juz bella.
jedyne z czym nokia dala dupy to 680mhz procesor i 256mb ramu. na c6 majac w tle odpalony odtwarzacz muzyki i program blokujacy wyswietlacz czujnikiem zblizenia zostaje mi ~28mb ramu. czesto jak przegladalem internet pojawial sie napis "brak pamieci, wywal to gowno przez okno"

n8 ma kilka dodatkow ktore mi sie podobaja ale na pewno dziala duzo wolniej od desire. cholera wpakowalem sie w c6 majac nadzieje ze mnie zadowoli a tu kicha, teraz nawet nie moge go sprzedac... boje sie ze to samo bedzie z n8.

Dołączona grafika

#24 Raptoos

Raptoos
  • Administrator
  • 1 932 postów
  • LocationStolica
  • d2jsp rptr
  • Konto D2 *raptoos
  • Battle.Tag: Raptoos#2170

Napisano 22 sierpnia 2011 - 09:18

@usb otg - nie wiem, ja przestałem używać pendrive'a i czytniki pamięci... W pełni zastąpiłem je bluetoothem albo po prostu kablem usb (android do kompa - zaznaczyć opcję "dysk przenośny" i android jest pendrivem). Obejrzałem filmiki, na których podłączają te pendrive'y do nokii... przekombinowanie. Przejściówka, kabel do przejściówki i dysk przenośny? Wat? Za dużo kabli.

@pamięć - 8 GB zapełnione? To kup 16gb kartę. Albo 32. Albo dwie. Pamięć wewnętrzna ma zawsze minus taki, że jej nie rozszerzysz, pamiętam jak mi klienci po kupnie n95 8gb płakali, że woleliby pamięć na microsd. Przesył danych z czytnika kart pamięci jest dużo szybszy niż po kablu.

@zdjęcia - staaaaaary, srsly! Fotografia polega na tym, że obraz jest łapany w optyce - im większa optyka, tym lepszej jakości zdjęcia. Mała optyka, niezależnie od tego, ile megapikseli ma, ma zdjęcia zamazane! Patrz: zdjęcie z lustrzanki cyfrowej, Canon EOS: http://www.deviantar...13o-d33mw3u.jpg
A tu masz N8: http://www.mgsm.pl/p...fd56ed8fda3c6c/

Widzisz różnicę? Nigdy nie zrobisz dobrego, ostrego zdjęcia telefonem, bo optykę każdy ma tak samo maluchną.
@Symbian - dłużej nie jest wspierany. N8 to prawie dobry telefon na słabym systemie. To tak, jakbyś kupił nowego kompa na windowsie 98. Co z tego, że go znasz i ciągnął wszystko, co miałeś, skoro nic nowego nie będzie na niego wychodziło?

Wpakowałeś się w C6, nie wpakuj się w N8.

#25 Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2 524 postów
  • d2jsp Elfisher

Napisano 22 sierpnia 2011 - 13:58

a ja chyba i tak wybiore n8 Dołączona grafika
dzisiaj pojawila sie informacja o aktualizacji softu aparatu w n8, ktora wprowadza ciagly autofocus i wideo 30fps. wiem ze nawet przecietna cyfrowka bedzie lepsza do zdjec, ale widzialem opinie o tym aparacie i nawet maniacy byli pod wrazeniem jakosci zdjec.
symbian jest wspierany do 2015 roku, czyli to nie do konca tak jak piszesz. juz jest anna, a na nieoficjalnej belli n8 dostaje niezlego kopa (za miesiac/dwa sie przekonasz).
szczerze mowiac desire bralem pod uwage tylko i wylacznie ze wzgledu na softa i szybkosc dzialania, ale jak zobaczylem n8 na belli...
no, mam jeszcze tydzien na decyzje ale jestem coraz blizej nokii Dołączona grafika

Dołączona grafika

#26 Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2 524 postów
  • d2jsp Elfisher

Napisano 26 sierpnia 2011 - 13:06

desire s wykluczylem na rzecz sgs'a. super amoled i gorilla glass wydaje mi sie lepszym rozwiazaniem niz 256mb ramu.
co myslicie o iphonie 3gs 16gb? mam okazje kupic tanio nowke u siebie w miescie

Dołączona grafika

#27 meto

meto

Administrator

• Administrator
  • 448 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 18:42

Ja mam SGS'a prawie rok i jestem bardzo zadowolony.

#28 Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2 524 postów
  • d2jsp Elfisher

Napisano 31 sierpnia 2011 - 18:26

kupilem iphone 3gs 32 gb :)

Dołączona grafika

#29 meto

meto

Administrator

• Administrator
  • 448 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 21:28

Ekhm... Nie prowadźmy dyskusji religijnych ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych