Skocz do zawartości

Zdjęcie

Oazowa szkoła skilków

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#21 Krzysiek

Krzysiek
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • LocationWwa

Napisano 05 stycznia 2010 - 18:58

Ogólnie to ja PvP LD, gdyż w PvM jestem zupełnie zielony.

#22 inlustra

inlustra
  • Użytkownik
  • 768 postów
  • Locationpiaseczno kolo wawy

Napisano 05 stycznia 2010 - 19:12

............  jak sadzicie kto naprawde ogarniety na to pojdzie  >??  nikt !  po pierwsze dla tego  ze za długo dochodzi sie do wszystkiego  , po drugie  kazdy zazdrosnie strzeze swoich tajemnic i niczego wam nie powie  , to jest jak  z wedkarstwem  jak cie ktos zapyta gdzie zlowiles tego metrowego szczupaka  to i tak powiesz ze dwa zakrety dalej niz naprawde  ..........  wystarczajaco  obrazowo ????? 

zapomnijcie o tym  mowie  serio  , moim zdaniem pomysl jest dla slabo rozwinietych umyslowo  , do wszystkiego idzie spokojnie dojsc samemu

#23 szkopkiller

szkopkiller
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 19:29

oj Inlu nie tak dosadnie;p i zreszta nie do konca tak jest. jak cie ktos o cos zapyta to odpowiesz" NIE! " ? i don`t think so ;p

#24 Kugi

Kugi
  • Użytkownik
  • 602 postów
  • LocationMMz

Napisano 05 stycznia 2010 - 19:34

Jakby ktoś potrzebował to mogę komuś na ld przylać bonerkiem, lub dostać wpierdy. Konmen coś o tym wie :)
Więc ktoś chce powalczyć z neciem to niech pisze chętnie powalcze.

#25 DarkVaust

DarkVaust
  • Administrator
  • 1 408 postów
  • LocationSławków

Napisano 05 stycznia 2010 - 19:49

dobra, bez obrazy, ale imo w naszym gronie jest tylko garstka ludzi którzy mają wystarczającą wiedzę o d2, takich jak Sierg, Idid, Vkar, Fallen ;) myślę, że na tym etapie wystarczy nam dział "pomoc" ;) Ale oczywiście jeśli chcecie się w to bawić, ja mogę przypiąć temat, tylko najpierw to jakoś ładnie ogarnijcie, napiszcie coś typu Kugi - necromanta pb na pvp ;)

#26 ResTInPeace

ResTInPeace
  • Użytkownik
  • 243 postów
  • LocationRacibórz

Napisano 05 stycznia 2010 - 20:52

Jakby ktoś potrzebował to mogę komuś na ld przylać bonerkiem, lub dostać wpierdy. Konmen coś o tym wie :)
Więc ktoś chce powalczyć z neciem to niech pisze chętnie powalcze.

ja chetnie wyprobuje moja soske,jeszcze troszke mi zajmie skompletowanie wszystkiego ale mam nadzieje ze za niedlugo

Inlustra-tak, wystarczająco dosadnie,. Dodam tylko ze w sumie mam gdzies te wszystkie strzezone tajemnice[nie obrazajac nikogo]nigdy nie prosilem i nie bede prosil o ich ujawnienie, nigdy nie chcialem byc pro gosu graczem-gram w to dla zabawy i w tym samych chce pomoc innym :) Można sie dobrze bawic przy tej grze nie wiedzac co to sa affixy czy nie znajac perfect statow fcr ringa.
Tak samo co do wedkarstwa-nie wszyscy chca byc czempionami-niektorzy ludzie maja takie hobby,nie przeszkadza im ze nigdy nie zlowili wiekszej ryby niz sasiad ktore zna wszystkie tajniki wedkowania.
Imo chodzi o dobra zabawa-sam kiedys bylem zielony w tej grze,ale mialem kumpla ktory mi we wszystkim pomagal,uczył i do dzis jestem mu za to wdzieczny bo naprawde super sie gralo razem,choc juz niestety w Diablo zostałem sam.
Uwazam że dzieki niemu mam duża wiedze na temat tej gry. No napewno nie taka jak Sierg, Idid, Vkar, Fallen czy DarkVaust,ale naprawde nie przeszkadza mi to :)
Mi tam w sumie to obojetne czy w dzile pomoc czy przypinać-byle ten dział ożył.

#27 Matix

Matix
  • Użytkownik
  • 200 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 21:56

Oj nie ma chyba ladderowego odpowiednika Inlustry, który by mnie nauczył gry trapką. Sam też nie zamierzam nikogo uczyć, bo na pvp jestem newbie. Ale jeśli komuś zależy na wspólnych treningach czy duelach ld, to chętnie kogoś zleję moją assasynką.

PS Ewentualnie dostanę po tyłku :)

BakaX--> Nie przesadzasz aby? Kogo ty chcesz uczyć i czego? :)

#28 Opes

Opes

Lld Sekcja

• Moderator
  • 2 422 postów
  • GG 9119768
  • LocationPno
  • d2jsp Opes
  • Konto D2 Scire-Fectum
  • Battle.Tag: Opes#2640

Napisano 05 stycznia 2010 - 22:54

szkoła skilli ^^ chryste panie macie dużo działów w których naprawde można duzooooooo napisać ale wy lubicie 1 offtop
niedługo bedą sie z was śmiali i tak reputacja spadła imo to nie to samo co kiedyś z tego co widziałe i słyszałem. zrób nowy temat strategia albo cos wspólnie ulepszymy i może zaistnieje ta strategia na witrynie oazy która bedzie przyciągała nowych użytkowników a nie odstraszała tego typu tematami ^^ może jeszcze lista będzies sprawdzana? rolf:)

sam postaram sie też pomóc nowymi strategiami ale bardziej lld tylko też potrzebuje pomocy z waszej strony :P

#29 BakaX

BakaX
  • Użytkownik
  • 1 140 postów
  • GG 12783040
  • LocationPolice
  • d2jsp BakaX
  • Konto D2 NLD - BakaX

Napisano 06 stycznia 2010 - 20:24

^^! ... No nie ma to jak Vaust, Opes lub Inlu nas podsumują ! :D

Jak se chcecie. ;D ale nie powiecie że pomysł z taxi był zły. Ale z listą to przesadziłeś Opes. :D

#30 konmen

konmen
  • Użytkownik
  • 825 postów
  • GG 10077769
  • LocationCompton
  • d2jsp konmen
  • Konto D2 doggy52

Napisano 06 stycznia 2010 - 20:34

Nie wiem,może wytypować jakieś osoby z oazy,do jakiś ćwiczeń z graczami różnymi charami itd w hld mld i lld :)...ale to też za chuja nie wypali ale zawsze jakiś pomysł :D

#31 Opes

Opes

Lld Sekcja

• Moderator
  • 2 422 postów
  • GG 9119768
  • LocationPno
  • d2jsp Opes
  • Konto D2 Scire-Fectum
  • Battle.Tag: Opes#2640

Napisano 06 stycznia 2010 - 20:39

trzeba grać grać i jeszcze raz grać sama teoria nie wystarczy róbcie duele grajcie razem jakieś brs dia to się nauczycie :)

#32 BakaX

BakaX
  • Użytkownik
  • 1 140 postów
  • GG 12783040
  • LocationPolice
  • d2jsp BakaX
  • Konto D2 NLD - BakaX

Napisano 06 stycznia 2010 - 20:42

Nie którzy nie znają takich tajników jak " Baal Bug " !!! ... Więc możny by ich uświadomić. ?
O tego typu możliwościach.

#33 ResTInPeace

ResTInPeace
  • Użytkownik
  • 243 postów
  • LocationRacibórz

Napisano 06 stycznia 2010 - 21:20

Nie którzy nie znają takich tajników jak " Baal Bug " !!! ... Więc możny by ich uświadomić. ?
O tego typu możliwościach.

Nie,w takich sytuacjach tak jak opes napisał trzeba grać-samemu jak sie w koncu zalapie to wtedy juz lepiej bedzie niz jakby trzeba bylo pol godziny na gg tlumaczyc a koles i tak bedzie zadawa te samo pytanie.

#34 Krzysiek

Krzysiek
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • LocationWwa

Napisano 07 stycznia 2010 - 14:33

Up - dokładnie, Baalbuga trzeba zrobić sobie samemu żeby załapać co i jak, to że ktoś komuś wytłumaczy nie wystarczy.

Ale np opowiedzieć jakie przedmioty są cenne (chodzi o unikaty i rare), bo tak to na forum jest spam itp.

Wytłumaczyć teorie jak się craftuje, i że tak powiem podnosi staty przedmiotom...

#35 ResTInPeace

ResTInPeace
  • Użytkownik
  • 243 postów
  • LocationRacibórz

Napisano 07 stycznia 2010 - 15:29

Czy ja wiem czy spam? Niekiedy jest tak ze rare item jest naprawde ciezko wycenic,od tego zreszta te forum jest zeby sie upewnic-wysluchac opinii innych itp. Co do unikatów-uwierz mi ze nawet poczatkujacy załapie że coś jest duzo warte. Tu trzeba się troche pomeczyc-grac,kazdy jakos zaczynal kazdy musi sie nauczyc,nawet w zyciu tak jest-nie mozesz byc od razu ekonomistą jesli najpierw nie skonczysz technikum a wcześniej gimnazjum i podstawówki.
A co do craftu i upg jest to na stronie opisane :)

#36 inlustra

inlustra
  • Użytkownik
  • 768 postów
  • Locationpiaseczno kolo wawy

Napisano 07 stycznia 2010 - 19:57

zaczynacie zaprzeczac samym sobie  imo gra w d2  to czysta przyjemnosc dochodzenie do wszystkiego  latami [tak tak  latami ]  a nie pytanie  ludzi ktorzy sobie cos tam wypracowali o  ich metody  imo albo grasz dla przyjemnosci albo przynajmniej pol zawodowo jak Idid  grasz w klanie  pvp  istniejesz  na scenie d2  pvp  i wtedy szkolisz sie  dociekasz mechanizmow gry  jak Vkar  natomiast do zwyklego pykania  po szkole  spokojnie wystarczą  nasze oazowe  poradniki

natomiast  i tu bez obrazy  zeby uczyc innych samemu trzeba cos  wiedziec  :D 

#37 Erak

Erak
  • Użytkownik
  • 251 postów
  • LocationCzęstochowa
  • Konto D2 AndyPandy

Napisano 08 stycznia 2010 - 18:51

Ok i tak wiedzialem ,ze ten topic raczej nie wypali ,bo przeciez ci ktorzy dobrze graja nie powiedza ci swojej strategi bo wtedy moga sie o niej dowiedziec inni ,a z kolei ci ktorzy chca uczyc to nie umieja grac wienc jak cie naucza ??? Szkoda ,ze wczesiniej o tym nie pomyslalem ...
Ps:A i tak tacy ludzie jak ja to sie nie naucza grac bo jak sie nie ma skilla na poczatku to sie daleko nie zajdzie : <

#38 Krzysiek

Krzysiek
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • LocationWwa

Napisano 08 stycznia 2010 - 18:59

Każdy początkujący nie ma skilla imo. Przykładem jest to jak idziesz do szkoły, rodzice Cię przygotowują żebyś sobie jakoś radził, literki, liczby, ile to 2+2... ale kolejne klasy, idziesz w temat który jest dla Ciebie obcy, lecz jak się przyłożysz to klasówki czy kartkówki możesz pisać na 4 lub 5. Z D2 jest to samo, jeżeli chcesz dowiedzieć się co i jak w tej grze to musisz czytać, pytać, grać...

#39 BakaX

BakaX
  • Użytkownik
  • 1 140 postów
  • GG 12783040
  • LocationPolice
  • d2jsp BakaX
  • Konto D2 NLD - BakaX

Napisano 08 stycznia 2010 - 19:20

Każdy początkujący nie ma skilla imo. Przykładem jest to jak idziesz do szkoły, rodzice Cię przygotowują żebyś sobie jakoś radził, literki, liczby, ile to 2+2... ale kolejne klasy, idziesz w temat który jest dla Ciebie obcy, lecz jak się przyłożysz to klasówki czy kartkówki możesz pisać na 4 lub 5. Z D2 jest to samo, jeżeli chcesz dowiedzieć się co i jak w tej grze to musisz czytać, pytać, grać...

Wszystko wszystkim... Ale te 5 ;D - Nie szalej !
ale może jednak masz z tym trochę racji.

#40 DarkVaust

DarkVaust
  • Administrator
  • 1 408 postów
  • LocationSławków

Napisano 08 stycznia 2010 - 19:26

a więc tak... wszystkoooo jest opisane na stronach xD build praktycznie każdej postaci jest na stronach, zarówno diablo2.pl jak i jsp. Jeśli natomiast masz pytania o suffixy/preffixy/cube/craft etc to wszystko jest ładnie opisane na ArreatSummit. Jeśli natomiast dalej masz pytania, np typu jak korzystać z jsp (to na jsp jest faq o tym). Hmm co jeszcze... tematy jak najłatwiej się dorobić... bardzo proste pytanie...sposób nr 1: robisz postać na mf... zbierasz klucze-> organy-> torche...2: masz już jakiś kapitał to robisz trady między jsp a bn... sprawdzasz co taniej można kupić na bn a drożej sprzedać na jsp (masz profity w zależności od tego czym tradujesz) 3: szukasz okazji... trochę mało etyczne, ale szukasz nooba który Ci sprzeda całkiem ładny stuff za "grosze" 4: niektórzy właściciele sklepów potrzebują przydupasów do kupowania za nich stuffu (ciężko trafić taką "robotę", ale zawsze można spróbować) 5: za $ jeśli jesteś w miarę bogaty i nie szkoda Ci wydawać pieniędzy za piksele ;)
Klan/Guild -> miejsce które zrzesza ludzi o wspólnych zainteresowaniach/poglądach, tudzież by wspólnie grać pvp/pvm/dc/brs etc etc ;) Przynależność do większości z klanów i guildów jest ŻADNĄ renomą, nikt nie będzie Cię uważał za lepszego jeżeli będziesz miał na bn w nicku jakiś tam skrót typu "HK - Nick", albo jak pod Twoim avatarem na jsp będzie napis "Guild:Zajebisty" dlatego uważam, że dołączasz tam tylko po to by poznać nowych ludzi, z którymi będziesz się dogadywał i będziesz mógł na nich liczyć ;)

Zrobiłem taki...krótki...wywód który chyba odp na wszystkie wasze pytania... jeśli nie... to chętnie odpowiem na resztę o ile będę znał odp ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych