Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hammer pod mf

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
53 odpowiedzi w tym temacie

#21 idid

idid
  • Administrator
  • 1 248 postów
  • LocationR-Śl

Napisano 10 lutego 2009 - 18:29

Mówta co chceta ale zaka to fajna tarcza i klasa jak dla mnie i mi się tak dobrze gra.

Rozumiem. Teraz uświadom nas dlaczego wybrałeś zaka a nie spirita.
Ja w każdym momencie moge ci podać argumenty dlaczego spirit przewyzsza zake.

#22 Yurez

Yurez
  • Użytkownik
  • 826 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 18:57

Mówta co chceta ale zaka to fajna tarcza i klasa jak dla mnie i mi się tak dobrze gra.

Rozumiem. Teraz uświadom nas dlaczego wybrałeś zaka a nie spirita.
Ja w każdym momencie moge ci podać argumenty dlaczego spirit przewyzsza zake.

zapewne dlatego że inni tak robią , ponieważ wszyscy kofusiają hamera shako useraa i kofają stać na lol-x jak roboty i pier***** głupoty . Dziekuje za uwage

#23 szkopkiller

szkopkiller
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 19:22

dobra. jak uwazasz ze zaka>spirit to podaj jakies argumenty;) a ja na poczatek zadam takie pytanie. jakim niestworzonym cudem osiagniesz prog 125 fcr dla hammera z zaka. ;] bo to 35 fcr co daje spirit to wcale niebagatelna rzecz i jest potrzebna ;)

#24 Scyzoryk

Scyzoryk
  • Użytkownik
  • 593 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 19:29

Ale on nic nie mówił że gra na 125 fc tylko że nie dużo mu brakuje do progu...

Circ - 20 fcr Zamiast circ można czako ale trzeba założyć wtedy 2 x fcr ring (10 fc)
amu - 20 fcr
Magefisty - 20 fcr
Wizzy - 50 fcr
Archa - 20 fcr

I można z takim stuffem osiągnąć najwyższy próg...
Ekwipunek wypychasz sc 7 mf i tyle...

Pozdro

#25 szkopkiller

szkopkiller
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 19:34

no dobra ma prog. . ale wyklucza tym np hoto+  no nie wiem....zwykly seraf. a jak mnie pamiec nie myli ma tym wiecej dmg niz to "+1k" z zaki wzgledem spirita.

#26 Scyzoryk

Scyzoryk
  • Użytkownik
  • 593 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 19:40

Z takim dobrym sfuffem osiągnie 10k.... A z takim jak ja podałem traci 3 skills więc dmg będzie miał ok 8k ale i tak będzie jechał wszystko spokojnie bez żadnych problemów....

Wg mnie spirit przewyższa zake bo posiada 55 fhr no i ten fcr... :Smile:

Pozdro

#27 Yurez

Yurez
  • Użytkownik
  • 826 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 19:56

Circ - 20 fcr Zamiast circ można czako ale trzeba założyć wtedy 2 x fcr ring (10 fc)
amu - 20 fcr
Magefisty - 20 fcr
Wizzy - 50 fcr
Archa - 20 fcr

Pozdro

nic nie mówie ale noszenie circa diadema etc. dla napa z bn to jest abstrakcja! przynajmniej dla wiekszości no i jeszcze amu 20 fcr , amu tylko z fcr? Jeżeli chodzi o jakiegoś crafta to juz pasuje kupic cos lepszego a raczej go nie stac

no dobra ma prog. . ale wyklucza tym np hoto+  no nie wiem....zwykly seraf. a jak mnie pamiec nie myli ma tym wiecej dmg niz to "+1k" z zaki wzgledem spirita.

lepiej mieć fcr niż to +1k  , szybsze tele  , młotków nie rozkręcasz pół godziny . Ogólnie rzecz biorąc spirit i tak jest najlepszy

Z takim dobrym sfuffem osiągnie 10k.... A z takim jak ja podałem traci 5 skills więc dmg będzie miał ok 8k ale i tak będzie jechał wszystko spokojnie bez żadnych problemów....

Pozdro

to jest dobry ''stuff''?

#28 szkopkiller

szkopkiller
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 19:59

zle mnie Yurez zrozumiales. ze spiritem hoto i dajmy na to serafem ma siecej dmg niz z zaka i wizzim.

#29 Yurez

Yurez
  • Użytkownik
  • 826 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 20:05

zle mnie Yurez zrozumiales. ze spiritem hoto i dajmy na to serafem ma siecej dmg niz z zaka i wizzim.

no logiczne  , ale jesli chodzi o amu to juz lepiej mare dać , te dodatkowe resy nie zaszkodzą szczegolnie na jakimś uber/cs

#30 Scyzoryk

Scyzoryk
  • Użytkownik
  • 593 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 20:09

Ja nic nie mówiłem, że ma być amu z samym fcr tylko wypisałem najważniejsze cechy...
Ja wole wizzy od hoto, bo znikają problemy z resem i maną... A te 1k dmg jest niezauważalne...
Ale ^^ i tak Spirit jest lepszy... :D

#31 Yurez

Yurez
  • Użytkownik
  • 826 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 20:20

Ja nic nie mówiłem, że ma być amu z samym fcr tylko wypisałem najważniejsze cechy...
Ja wole wizzy od hoto, bo znikają problemy z resem i maną... A te 1k dmg jest niezauważalne...

ja wiem o co chodzi ale wiesz , niektórzy by mogli zrozumieć że to ma być amu tylko z fcr ;)  taki build wizzy + spirit to super rozwiązanie na cs , ale oczywiście do ''zwykłej'' gry też sie świetnie nadaje :)

Dołączona grafika

^ przed chwileczką m8 pokazał mi przykład bardzo taniego rozwiązania jako chełm u hamera na mf . Mozna w to wsadzić jakiegoś joola 15mf/15@ , ista , P.topaza i gitara :) Wiadomo zamiast tego +1sk musi być +2 koniecznie ;]]

#32 Scyzoryk

Scyzoryk
  • Użytkownik
  • 593 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 20:36

Nom, ale zamiast circ'a można zastosować czako + 2 x fc ring i też będzie fajnie...
Ale hammer bez sprita to gówniany hammer... Można kombinować z zaką, ale z czasem ta zabawa może być drogocenna.... :D

#33 Yurez

Yurez
  • Użytkownik
  • 826 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 20:47

Nom, ale zamiast circ'a można zastosować czako + 2 x fc ring i też będzie fajnie...
Ale hammer bez sprita to gówniany hammer... Można kombinować z zaką, ale z czasem ta zabawa może być drogocenna.... :D

no wlasnie o to chodzi że to hammer mf to najlepszym wyjsciem moim zdaniem bylo by zastosowanie nagel 30mf + soj (kop do many)

#34 michal_2589

michal_2589
  • Użytkownik
  • 529 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 10 lutego 2009 - 20:57

dobra. jak uwazasz ze zaka>spirit to podaj jakies argumenty;) a ja na poczatek zadam takie pytanie. jakim niestworzonym cudem osiagniesz prog 125 fcr dla hammera z zaka. ;] bo to 35 fcr co daje spirit to wcale niebagatelna rzecz i jest potrzebna ;)

Bardzo proszę Razor trafił sam sedno sprawy;]

amu - 20 fcr
Magefisty - 20 fcr
Wizzy - 50 fcr
Archa - 20 fcr

Pozdro

Żeby mieć ostatni próg niestety nie mam circa ale mam 2x fcr i wtedy je zakładam.  Na br/ut exp zakładam 2xsoj,hoto i inne do dmg. Mf to tylko wizzy_/ szkoda ,że sk nie ma bo to cudeńko..
Jak pisałem wyżej prog mam prawie max jak zakładam soj+ fcr.. Z dwoma fcr już osiagam maxa. + perf gheed, wypycham sie sc7 mf I jazda jeżeli o to chodzi. I tak jest przyjemnie , ale to moje odczucie.

Może i spirit lepszy ale ja używam zaki :-]

#35 Yurez

Yurez
  • Użytkownik
  • 826 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 21:09

jeszcze mi powiedz dlaczego wybrałes zake ;]?

#36 Scyzoryk

Scyzoryk
  • Użytkownik
  • 593 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 22:06

Moje zdanie o zace czyli "+" i "-"

"+"

- ładny @res
- 75 szansa na blok
- 20 str!!!
- 20 dex!!!
- 2 skill

A teraz "-"

- brak fcr
- dr,mana, abs, fhr etc

Ale zaka zawszę będzie dla smita, a spirit dla hammera... :D

#37 idid

idid
  • Administrator
  • 1 248 postów
  • LocationR-Śl

Napisano 10 lutego 2009 - 22:30

Moje zdanie o zace czyli "+" i "-"

"+"

- ładny @res
- 75 szansa na blok
- 20 str!!!
- 20 dex!!!
- 2 skill

A teraz "-"

- brak fcr
- dr,mana, abs, fhr etc

Ale zaka zawszę będzie dla smita, a spirit dla hammera... :D

20 str zbedne w hammerze (na pewno w hammerze mf)
Blok z spiritem tez bardzo latwo wyciagnac
2 pc nie zrobi ogromnej roznicy w dmg.

A - miazdza ta tarcze poprostu
Sam fhr z spirita jest wystarczajaco duzy by odpuscic sobie inne itemy z fhr.
Nie ma many (jesli  grasz na hoto to z mana bedziesz mial biede).

link=topic=12168.msg75131#msg75131 date=1234293616]

ja wiem o co chodzi ale wiesz , niektórzy by mogli zrozumieć że to ma być amu tylko z fcr ;)  taki build wizzy + spirit to super rozwiązanie na cs , ale oczywiście do ''zwykłej'' gry też sie świetnie nadaje :)

Dołączona grafika

^ przed chwileczką m8 pokazał mi przykład bardzo taniego rozwiązania jako chełm u hamera na mf . Mozna w to wsadzić jakiegoś joola 15mf/15@ , ista , P.topaza i gitara :) Wiadomo zamiast tego +1sk musi być +2 koniecznie ;]]

jak dla mnie to czako > ten diademik

Żeby mieć ostatni próg niestety nie mam circa ale mam 2x fcr i wtedy je zakładam.  Na br/ut exp zakładam 2xsoj,hoto i inne do dmg. Mf to tylko wizzy_/ szkoda ,że sk nie ma bo to cudeńko..
Jak pisałem wyżej prog mam prawie max jak zakładam soj+ fcr.. Z dwoma fcr już osiagam maxa. + perf gheed, wypycham sie sc7 mf I jazda jeżeli o to chodzi. I tak jest przyjemnie , ale to moje odczucie.

Może i spirit lepszy ale ja używam zaki :-]

Jeśli tak ubierzesz hammera na mf to naprawde jestes dla mnie ewenementem bo albo ten hammer bedzie mial gorsze staty od standard czako / spirit etc, albo wywalisz na niego xk fg a to mija sie z celem przy mf.

#38 michal_2589

michal_2589
  • Użytkownik
  • 529 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 10 lutego 2009 - 22:31

link=topic=12168.msg75137#msg75137 date=1234296568]
jeszcze mi powiedz dlaczego wybrałes zake ;]?

Raaczej ze względu na pvp uznałem ze lepiej z nią osiągnąć blok, wieksze imo dmg. Próg da się z nią osiągnąć.. Jest mobilna w miare bardziej patrząc z tego konta ;]
A inny powód to to ,że miałem dosyć niezłą 190ed pod ręką :) Już mi się p spirita nie chciało szukać. Bo zake dostałem ;] Więc nie było co wybierać hehe.
Ale to kwestia upodobania i tyle..

edit
@idid
Tu chodziło jak wyciągnąć ostatni próg z zaką. Fakt coś kosztem czegoś ale czy ma gorsze staty nie powiedział bym. Ma fakt wieksze dmg i troche przed ostatni progiem ale mf przyzwoity. Rozwiązanie z 2x fcr R chodziło o br etc.Jak już wcześniej pisałem. Noszę zake możecie mnie nazywać szaleńcem ale gra mi się dobrze=] Mf runa andy, hraba, demno, mef, dia, pindl, nitek i na koncu baal ogarniam w nicałem 5 min ^^.

Troche mnie przekonaliście z tym spiritem ;p Już mi się nie chce wymieniać i rozdawać pod niego statów. A na to kilka fcr to prawde mówiąc leje ;] Ale prawda jest taka czy chcesz czy nie chcesz ogromna ilość hammerów na bn używa zaki.

#39 Yurez

Yurez
  • Użytkownik
  • 826 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 09:11

wiem że ten diadem to kupa , no ale jak napisałem to bardzo tania opcja  ;] jeżeli są problemy z fcr

#40 michal_2589

michal_2589
  • Użytkownik
  • 529 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 11 lutego 2009 - 13:57

Wie ktoś może jaki jest możliwie najwyższe osiągalne dmg dla hammera? Słyszałem wiele wersji ale nie jestem pewien czy to prawda ;]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych