Skocz do zawartości

Zdjęcie

Plecak/Inventory w D3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 Charlie86

Charlie86
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 04 lipca 2008 - 20:05

Dołączona grafika

Co myślicie o takiej wersji plecaka? Mi osobiście bardziej podobała się opcja z kratkami i wielkością przedmiotów, bo raz że miało to swój klimat, a dwa to kwestia talizmanów itp. których wiele się tu nie zmieści (oraz bezcelowość ich zróżnicowania na małe i duże).

Mi osobieście ten plecak się nie podoba, a wam?

#2 Ellandar

Ellandar
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • LocationLut Gholein

Napisano 04 lipca 2008 - 20:25

Również wydaje mi się że w poprzednich częściach Diablo "kratkowanie" dawało grze więcej realizmu. A może twórcy wybrali to rozwiązanie bo zauważyli że w D I i II zrobili stanowczo za mały ekwipunek?

Ogólnie-pomysł zły moim zdaniem. <_<

#3 ZxL

ZxL
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • Locationnewbridge

Napisano 04 lipca 2008 - 21:29

ogólnie styl ubierania postaci bardziej mi sie podoba w d 1 i 2 gdzie przedmioty są rozmieszczone na rysach postaci a nie tak jak tu, po lewe i prawej stronie chara ... :/

#4 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 04 lipca 2008 - 21:32

taki wow sie z tego zrobił ;p

#5 Ladros

Ladros
  • Użytkownik
  • 270 postów
  • LocationWałbrzych

Napisano 04 lipca 2008 - 21:34

jak dla mnie to moze yc bo przynajmniej bedziemy widziec jak bedzie dany itemwyglądał na tej postaci(tu jestem na plus)
natomiast powinno tez byc miejsce kratkowane taki jaki w I i II bo ładniej to wyglada i zachowane bylo od pierwsszej cześci :)

#6 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 05 lipca 2008 - 09:25

przynajmniej bedziemy widziec jak bedzie dany itemwyglądał na tej

i to jest chyba jedyny plus tego nowego plecaka, ale ja rowniez jestem za kratkami ;D

#7 DarkVaust

DarkVaust
  • Administrator
  • 1 408 postów
  • LocationSławków

Napisano 05 lipca 2008 - 10:10

bo teraz to diablo będzie wpadało w klimaty D&D a tam w każdej grze tak wygląda plecak :)

#8 Charlie86

Charlie86
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 05 lipca 2008 - 10:24

O ile wygląd naszej postaci nie jest jeszcze taki zły, o tyle plecak to kompletna porażka.
Wczoraj tak się nad tym zastanawiałem i zauważyłem całą masę wad obecnego plecaka.

1. Za mało miejsca. Teoretycznie to jest go więcej jeśli chodzi o duże przedmioty, ale jeśli chodzi o małe to jest zupełnie inaczej. Na pewno nie wejdzie tu 40 gemów, sc, czy innych przedmiotów zajmujących 1 kratkę (a gemy na pewno będą, bo są w spisie przedmiotów, i gdzie my je będziemy trzymać?)

2. Kostka Horadrimów. Z tego co piszą twórcy gry to KH będzie w D3 tylko jak będą wyglądały jej sloty? jesli tak jak nasz placak to będzie lipa.

3. Gdzie będziemy trzymać całą masę gemów, run i innych małych przedmiotów? bo w placaku miejsca na to nie ma.

4. Miejsca na gniazda. Jak przy takich małych ikonkach przedmiotów będą wyglądały soxy i przedmioty w nie włożone? będzie to bardzo słabo widoczne i niewyraźne. A skoro będą runy i gemy to soxów też nie powinno zabraknąć.

5.Wygląd przedmiotów/broni. W D1 i D2 mieliśmy cały widok przedmiotów, od góry do dołu, a tutaj mamy tylko ich ikonki, co nie jest już takie ciekawe. Co więcej jak będą wyglądały unikaty? ich unikalny wygląd będziemy mogli zobaczyć pewnie tylko na postaci, bo w tekiej małej ikonce mało co widać (raz że mała, a dwa że nie widać całego przedmiotu), a co za tym idzie ładtwiej będzie przez pomyłkę pozbyć się jakiegoś cennego przedmiotu.

6. Talizmany. Przy takim układzie placaka nie widzę możliwości na noszenie talizmanów, a jak ciekawą rzeczą są taliki nie muszę chyba mówić (nie wspominając o talikach takich jak anni, torch, gheed)

Narazie to wszystkie wady jaki widzę w takim układzie placaka, choć pewnie jest ich o wiele więcej. Nie zawsze to co nowe jest lepsze ;D

#9 Raptoos

Raptoos
  • Administrator
  • 1 932 postów
  • LocationStolica
  • d2jsp rptr
  • Konto D2 *raptoos
  • Battle.Tag: Raptoos#2170

Napisano 05 lipca 2008 - 11:28

1. Za mało miejsca. Teoretycznie to jest go więcej jeśli chodzi o duże przedmioty, ale jeśli chodzi o małe to jest zupełnie inaczej. Na pewno nie wejdzie tu 40 gemów, sc, czy innych przedmiotów zajmujących 1 kratkę (a gemy na pewno będą, bo są w spisie przedmiotów, i gdzie my je będziemy trzymać?)

Sądze że w dodatkowych plecakach, albo zwiększanych - tak jak paski w d2

2. Kostka Horadrimów. Z tego co piszą twórcy gry to KH będzie w D3 tylko jak będą wyglądały jej sloty? jesli tak jak nasz placak to będzie lipa.

Niekoniecznie, moze byc o wiele większa.

3. Gdzie będziemy trzymać całą masę gemów, run i innych małych przedmiotów? bo w placaku miejsca na to nie ma.

Ja miejsce widzę. Ale pamiętaj, że to plecak 1 poziomowej postaci.

4. Miejsca na gniazda. Jak przy takich małych ikonkach przedmiotów będą wyglądały soxy i przedmioty w nie włożone? będzie to bardzo słabo widoczne i niewyraźne. A skoro będą runy i gemy to soxów też nie powinno zabraknąć.

Skąd takie stwierdzenie, że małe i niewyraźne? Najedziesz na broń, wyświetli ci się np na oknie z informacjami o przedmiocie.

5.Wygląd przedmiotów/broni. W D1 i D2 mieliśmy cały widok przedmiotów, od góry do dołu, a tutaj mamy tylko ich ikonki, co nie jest już takie ciekawe. Co więcej jak będą wyglądały unikaty? ich unikalny wygląd będziemy mogli zobaczyć pewnie tylko na postaci, bo w tekiej małej ikonce mało co widać (raz że mała, a dwa że nie widać całego przedmiotu), a co za tym idzie ładtwiej będzie przez pomyłkę pozbyć się jakiegoś cennego przedmiotu.

Znowu niekoniecznie. Cały wygląd może być widoczny po najechaniu na nie kursorem.

6. Talizmany. Przy takim układzie placaka nie widzę możliwości na noszenie talizmanów, a jak ciekawą rzeczą są taliki nie muszę chyba mówić (nie wspominając o talikach takich jak anni, torch, gheed)

Talizmany w takim razie będą zakladane.

Mi sie podoba. Wezme do inv 30 płytówek po baalrunie i biegne do charsi - 35k, 35k, 35k, 35k...

#10 colio

colio
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • LocationDoki Kurast

Napisano 05 lipca 2008 - 11:40

ja wam powiem jedno te diablo 3 nie bedzie podobac wole i przyczaojny jestem do 2 i niech tak zostanie

#11 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 05 lipca 2008 - 13:05

Sądze że w dodatkowych plecakach, albo zwiększanych - tak jak paski w d2

Dodatkowe plecaki? chyba nic na ten temat nie słyszałem. Wątpię też żeby można było nosić runy za paskiem.

Niekoniecznie, moze byc o wiele większa.

Dajmy na to że KH będzie miała min 4sloty, to będzie głupio kiedy będzie można trzymać tam 4 zbroje.

Ja miejsce widzę. Ale pamiętaj, że to plecak 1 poziomowej postaci.

Czyli miejsce z plecaku będzie zależne od lvl'u? Przyznam że o tym nie słyszałem, co nie zmienia faktu że to głupi pomysł. Dlaczego skoro mam niższy lvl to muszę mieć takie ograniczenia? Dla mnie ten pomysł w ogóle się nie podoba.

Skąd takie stwierdzenie, że małe i niewyraźne? Najedziesz na broń, wyświetli ci się np na oknie z informacjami o przedmiocie.

A stąd:
Dołączona grafika

Wiem że słaba jakość, ale to z filmiku gameplay z youtuba.

Znowu niekoniecznie. Cały wygląd może być widoczny po najechaniu na nie kursorem.

jw

Talizmany w takim razie będą zakladane.

Talizmany-zakładane? Po pierwsze gdzie bo nie widzę na to slotów, a po drugie talizmany nosi się w eq a nie na sobie.
Prędzej stawiałbym na brak talizmanów niż ich noszenie przy sobie jak zwykłe przedmioty.

Mi sie podoba. Wezme do inv 30 płytówek po baalrunie i biegne do charsi - 35k, 35k, 35k, 35k...

A dla mnie to właśnie jest minus. Nie ułatwiajmy gry w ten sposób. To głupie i nierealistycznie kiedy w plecaku można nieść 30 zbroi lub 30 run (runa zajmująca tyle samo miejsca co zbroja to porażka). Poza tym już sam fakt iż można nieść przy sobie 30 zbroi ujmuje grze realizmu.

#12 asfwafw

asfwafw
  • Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 05 lipca 2008 - 14:28

mi sie tam te nowe pomysly podobaja, mozliwe ze bedzie to wygladac w jak w wowie (wejdz sobie na armory i zobacz jakas postac i jak to wyglada poprzez najechanie) a co do tego ze bedzie to nieralistyczne to w d2 tez nie jest realistyczne noszenie pochodni w ekwipunku, talizman taki sam jak zbroja, noszenie kilku zbroj w ekwipunku

#13 JuliuszCezar44

JuliuszCezar44
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 05 lipca 2008 - 15:39

Przecież to jest wersja testowa, beta. Widzieliście gameplay z D2? Ten "prehistoryczny"? Też wyglądało gorzej, niż było po wydaniu. Na pewno kilka rzeczy ulegnie zmianie, bo tego będą chcieli gracze i Blizzard nie zrobi im na przekór.

#14 DarkVaust

DarkVaust
  • Administrator
  • 1 408 postów
  • LocationSławków

Napisano 05 lipca 2008 - 15:48

btw jeśli chodzi o gemy to będzie narysowany jeden gem, a na rysunku malymi cyferkami ilosc (nie wierzę, że będzie inaczej :P ) tak samo jak mamy teraz strzały... nie mamy każdej osobno przecież :)

#15 Charlie86

Charlie86
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 05 lipca 2008 - 17:04

btw jeśli chodzi o gemy to będzie narysowany jeden gem, a na rysunku malymi cyferkami ilosc (nie wierzę, że będzie inaczej :P ) tak samo jak mamy teraz strzały... nie mamy każdej osobno przecież :)

Możliwe, ale wtedy Blizz będzie musiał wstawić jakąś opcją podziału, bo przecież całej "kupki" gemów nikt na raz nie będzie chciał wstawić w soxy, do kostki lub na trade.

Mam nadzieje że do wyjścia D3 wiele się zmieni jesli chodzi o plecak i będzie on bardziej przypominał ten z I i II

#16 Bop

Bop
  • Użytkownik
  • 409 postów

Napisano 05 lipca 2008 - 17:21

NIc nie mysle o tym plecaku, wyjdzie d3 z rok czy 2 bedzie sie myslec. Po co teraz snuc spekulacje i domysly.

#17 Guest_Bartosz-Diablo_*

Guest_Bartosz-Diablo_*
  • Gość

Napisano 05 lipca 2008 - 22:52

Było by fajnie jak by był z 3 razy większy. :(

#18 Guest_Gosc_*

Guest_Gosc_*
  • Gość

Napisano 06 lipca 2008 - 03:31

jesli dopatrzycie sie glebiej na filmiku widac ze inwentarz jest wiekszy, tylko ikonki sa w jakis sposob "wygaszone" po drugie minelo kilka lat od wydania d2 i nikt nie powiedzial ze ma je przypominac, ze maja byc tam talizmany runy etc.. to jest nowa gra, ale widze, ze nie mozecie tego zaakceptowac :)

#19 listonorz

listonorz
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • LocationGorzów Wlkp.

Napisano 06 lipca 2008 - 06:55

jesli dopatrzycie sie glebiej na filmiku widac ze inwentarz jest wiekszy, tylko ikonki sa w jakis sposob "wygaszone" po drugie minelo kilka lat od wydania d2 i nikt nie powiedzial ze ma je przypominac, ze maja byc tam talizmany runy etc.. to jest nowa gra, ale widze, ze nie mozecie tego zaakceptowac :)

A pomyślałeś jaki jest powód? Po prostu każda z osób wypowiadających się na ten temat jest fanem D2 i chciałby aby 3 choć trochę była do 2 podobna. A przynajmniej, żeby nie była gorsza. Pamiętam ile było krzyków po wyjściu 2. Zwolennicy pierwszej części mówili, że to już nie to, gra odchodzi od korzeni itp. Zobaczymy jaka będzie wersja finalna.

#20 Guest_Bartosz-Diablo_*

Guest_Bartosz-Diablo_*
  • Gość

Napisano 06 lipca 2008 - 11:51

Gościu gdzie ty widzisz jakieś "wygaszone" mejsca? Tam jest 12 miejsc w ekwipunku!!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych