Pogadajmy o filmach
Napisano 26 grudnia 2012 - 22:05
W czasie świąt obejrzeliśmy trzy filmy
Atlas chmur - spodobała mi się konwencja tego filmu plus niejednoznaczne zakończenie ( jedynie ostatnia scena obrzydliwie ckliwa, niezależnie od niej polecam )
Safe House - z moim ulubionym aktorem Dzyndzelem Washingtonem. Strasznie dużo strzelają, ale Denzel jest jak wino, z wiekiem nabiera smaku. Polecam miłośnikom Jasona Bourne'a - dobre kino.
Dwoje do poprawki - świetna obsada - moja ulubiona Maryl Streep i Tomy Lee Jones.
Jedyne atuty tego filmu. Kino geriatryczne ( jak to określiła moja żona ), w mojej opinii straszna kicha - zdecydowanie nie polecam.
Napisano 26 grudnia 2012 - 23:52
Generalnie film nie jest zły Peter Jackson się postarał i zrobił naprawdę dobre kino, ale scenariusz za bardzo odbiega od książki Na film czekałem od dobrych 2 lat, pewnie dlatego czuję się rozczarowany. Hobbit będzie podzielony na 3 części, pierwsza trwa 3h. Podejrzewam że całość zamknie się w 8 godzinach. Efekty specjalne niesamowite, kostiumy przerosły moje oczekiwania, muzyka jak zwykle świetna. Problem zaczyna się gdy wrócisz wspomnieniami do książki Nie potrafię sobie przypomnieć żadnej sytuacji która chociaż w większości pokrywałaby się z książka Wszystko jest rozdmuchane i przekoloryzowane. Spodziewałem się tego, bo film na podstawie książki która ma grubość ~2/3 dowolnej części władcy pierścieni nie może być dwa razy dłuższy od filmów LoTR'a. Jakoś ten czas trzeba było wypełnić. Film sam w sobie nie jest zły, ogląda się go bardzo przyjemnie i pomimo 3 godzin spędzonych w kinie, nie nudziłem się. Nie można też narzekać na wersję 3d, zmontowana bardzo dobrze, napisy się nie gubią, jedynie czasem dostrzegałem klatkowania mniejszych elementów. Film polecam w szczególności ludziom, którzy nie czytali książki, wiem że im się podobał najbardziej.
Napisano 27 grudnia 2012 - 10:41
Film moze nie ma jakiegos glebokiego przeslania ale jak ktos lubi rabanke i duzo wystrzelonych pociskow to polecam.
Pojawialy sie nawet elementy humorystyczne
Pokasz mi co nosiżżżrż i stań sie jednym z nas
BES KITÓ !
Napisano 28 grudnia 2012 - 09:30
Często bywam w Warszawie, ale tam nie mam czasu na kino.
Bardzo lubię całą sagę Jacksona i często do niej wracam ( mam extended version )
W sieci pojawiły się już wersje Hobbita nakręcone kamerą w kinie.
Nigdy jednak nie oglądam tego typu barbarzyńskich wersji.
Zaczekam na seans
Napisano 28 grudnia 2012 - 18:02
Napisano 08 stycznia 2013 - 08:18
Atlas Chmur byl wspanialy i zalpoze sie, ze jeszcze kilka razy go obejrze.
Z filmow, co tu nie sa wymienione, ogladalem niedawno Dredda. Szajs straszny, ale bardzo fajnie pokazali technologie w stylu filmow sf z poczatkow lat 90 - wyszlo mu to na dobre. Ale fabularnie film ssie pauke
Napisano 01 grudnia 2013 - 17:10
Ja właśnie mam nagrany Atlas chmur i czeka w kolejce do oglądania. Jeszcze chętnie Hobbita bym obejrzała. Ja się tam na film nie obrażam, że jest inny niż książka, bo traktuje jednak oba dzieła oddzielnie. Fajnie w książce mieć co innego, a w filmie co innego. Jednak zrobienie filmu, to nie to samo co pisanie. Ziemia ogranicza.
Pozycjonowanie stron internetowych Warszawa www.eyedesign.com.pl/pozycjonowanie nie jest łatwe, ale z drugiej strony nie potrzeba wielkiej specjalistycznej wiedzy, aby się tego fachu nauczyć. Najważniejsze jednak jest doświadczenie oraz sumienność i wytrwałość.
Napisano 12 grudnia 2013 - 12:02
Jak jestem po seansie Byzantium i jestem pod ogromnym wrażeniem, bo myślałam, że temat wampirów został już przenicowany zupełnie. Polecam każdemu komu podobał się wywiad z wampirem
Nawet najładniejsza strona internetowa nie będzie skutecznie pełniła swojej roli, jeśli nie może być łatwo znaleziona. Pozycjonowanie stron internetowych eyedesign.com.pl/pozycjonowanie to takie działania, które powodują wzrost pozycji strony w Google.
Napisano 21 marca 2020 - 13:23
Może stary temat ale w czasach epidemi proponuje wrócić do tematu.Ja ostatnio oglądałem film Sala samobójców Hejter a wy ?.