KU Przestrodze! Ban za obrazę gracza?
Napisano 09 listopada 2010 - 11:38
Wczoraj normalnie grałem, logowałem się na BN Europe. Czyli norma.
Wczoraj, zakończyła mi się 30 dniowa wersja Nortona. Odinstalowałem i zainstalowałem sobie darmowego Avast-a.
Dzisiaj spotkała mnie niespodzianka.
Próba wejścia na BN Europe kończy się niezmiennie
A jednocześnie jestem w stanie założyć konto i grać na koncie BN > U.S. West, U.S. East, Asia.
Czyli to raczej nie wina odinstalowanego Nortona czy też zainstalowanego Avast-a!
Jest jeszcze jeden drobny szczególik!
Wczoraj wszedłem do kolesia na gre, sprzedawał torczaka dla amki (20/18) wycenił go na 5 Ist-ów
Rozmowa wyglądała między nami mniej więcej tak:
Ja: price?
On: 5 ists
Ja: idiot?
I wyszedłem z gry
Czy tego typu wymiana zdań mogła być podstawą do "zabanowania" mnie na BN Europe ?
Czy macie jakies sugestie jak wybrnąć z tego "ambarasu? ?
Czekam i dziekuję za ewentualną pomoc!
Pozdrawiam
Napisano 09 listopada 2010 - 11:45
Blokada może trwać od 5 min do 14 dni.
tu masz wszystkie komunikaty bn
http://forums.d2trad...howtopic=247832
Napisano 09 listopada 2010 - 11:58
Komunikat ten pojawia się gdy przekroczymy limit zakładanych gier. W ciągu godziny można założyć 20 gier (1 gra/3min).
Blokada może trwać od 5 min do 14 dni.
tu masz wszystkie komunikaty bn
http://forums.d2trad...howtopic=247832
Dziekuję za zainteresowanie i odpis.
Ale jednocześnie napiszę że dzisiaj pierwsza próba wejścia na BN i z miejsca taki ZONK
Jednocześnie dopiszę że nie korzystam z żadnych dodatków (boty itp) dosłownie NIC
Przypominam że na pozostałe krainy bez problemu wchodze i moge grac!
Napisano 09 listopada 2010 - 14:12
RD (realm down) to blokada na ip, pojawia sie jak juz napisal kayman po przekroczeniu (okolo) 20 gier na godzine (czasem wczesniej, czasem pozniej), lub podczas szybkiego przelaczania sie miedzy postaciami. najczesciej po godzinie mozesz juz grac
@kay
nigdy nie slyszalem zeby rd trwalo 14 dni
Napisano 09 listopada 2010 - 14:46
zaden pracownik blizza nie wejdzie na kanal ani do gry to po 1,
po 2 nie mozesz i na pewno nie dostaniesz bana za wyzywanie kogokolwiek w grze.
Chyba że ten z którym miałem "zatarg" zrobił scrina, może 'nadmuchał' temat i przesłał skargę do Blizza
(to możliwe, realne?)
RD (realm down) to blokada na ip, pojawia sie jak juz napisal kayman po przekroczeniu (okolo) 20 gier na godzine (czasem wczesniej, czasem pozniej), lub podczas szybkiego przelaczania sie miedzy postaciami. najczesciej po godzinie mozesz juz grac
Jak już wcześniej napisałem to było moje dzisiaj pierwsze wejście na BN!
Poprzednie było wczorajszego wieczora, około 22:oo
Na chwilę obecną (14:43) nadal mam ten sam komunikat na Europe, pozostałe krainy działają.
Wnioskuję że to nie blokada po IP (chyba że sie jednak mylę)
I nadal pozostaje pytanie; jak na przyszłość sie ustrzec tego typu (jak ten mój opisany) przypadków?
Jednocześnie zgadzam się z Wami że częste "mieszanie" grami może spowodować blokadę.
Ale w takim przypadku?
Napisano 09 listopada 2010 - 14:48
szczerze to juz nie przychodzi mi nic innego do glowy i nie mam pojecia co to moze byc.
Napisano 09 listopada 2010 - 15:05
nawet jesli zrobi screena, nagra film czy cokolwiek innego nie zostaniesz ukarany za obrazanie innych graczy. bana mozesz dostac jedynie za uzywanie botow, hackow i innego cholerstwa.
szczerze to juz nie przychodzi mi nic innego do glowy i nie mam pojecia co to moze byc.
Po kluczu nie dali mi bana bo bym nie był w stanie wejść na pozostałe krainy. Czyli odpada.
Sugerujecie ban za częste zakładanie gier, też odpada bo to pierwsza gra.
Założenie bana po IP tylko na Europe, a zezwolenie na granie w pozostałych krainach? Niby kara, ale właściwie nie do końca.
A jak sprawa z nowym programem, czyli Avastem?
Serwer Europe jest chyba w Szwecji, i ma jakieś tam swoje IP, inne krainy raczej swoje, też inne.
Czy avast po instalacji, i nie ingerowaniu w jego ustawienia "fabryczne" jest w stanie dokonać takiej 'segregacji' blokowanych IP
Sorki, ale juz sie zaczynam nieco gubić w domysłach i pomysłach.
Napisano 09 listopada 2010 - 15:08
Mi na RD Pomagał reset neostrady. Mogłem wtedy wejść na jedną grę. Tylko jedną, do następnej już nie mogłem dołączyć. Raczej nie jest to spowodowane bluzganiem, botami, itp.
Też nie słyszałem nigdy o 14 dniowym RD
Kiszka, "siedze" na/w Aster
Obym nie był pierwszym który jednak zostanie "zaszczycony" 14 dniowym RD
Napisano 09 listopada 2010 - 15:16
11/9 14:37:32.828 Connecting to Battle.net...
11/9 14:37:32.843 querying gateway europe.battle.net
11/9 14:37:32.906 searching for the fastest server
11/9 14:37:32.937 Connected to server 213.248.106.68
11/9 14:37:32.953 accessing accounts
Czy to jest normalny komunikat ?
Napisano 09 listopada 2010 - 15:16
firewall rzeczywiscie moglby zablokowac grze dostep do sieci ale jesli juz to mysle ze nie molgbys zalogowac sie na zadna kraine... mam avasta i nigdy nie mialem z nim problemow. na poczatku chyba tylko pytal sie czy odblokowac dostep i sie uspokoil.
gdzies powinna byc tam lista blokowanych programow etc. zobacz czy nie ma tam czasem czegos z diablo.
Napisano 09 listopada 2010 - 15:41
kilka godzin jednak mialem kiedys
11/9 14:37:32.828 Connecting to Battle.net... laczenie z bn
11/9 14:37:32.843 querying gateway europe.battle.net zapytanie o bramke europa
11/9 14:37:32.906 searching for the fastest server szukanie najszybszego serwera
11/9 14:37:32.937 Connected to server 213.248.106.68 laczenie z serwerem 68
11/9 14:37:32.953 accessing accounts dostep do konta (logowanie)
na moje wsztstko jest ok
tez mam darmowy avast i smiga
Napisano 09 listopada 2010 - 17:09
Odinstalowałem Diablo
Zainstalowałem Diablo z następnego/kolejnego zestawu (inny CD-key-całkowity legal, kupiony lata temu w sklepie)
Efekt:
nadal to samo, Europe nie da się wejść, pozostałe Krainy działają
Napisano 09 listopada 2010 - 17:31
Na sto procent, ABSOLUTNIE niemożliwe. Diablo moderuje tak mało osób, że tą kwestią W OGÓLE się nie zajmują. Bany na cdkeya otrzymuje się wyłącznie w przypadku zmasowanej akcji banowania cdkeyów osób dupujących oraz używających dodatkowych programów (third-party), informację o tym można przeczytać w EULA gry, dostępnej w instrukcji albo (w przypadku elektronicznej wersji) na pdfie w katalogu z grą.(to możliwe, realne?)
Napisano 09 listopada 2010 - 22:28
wiec
need zod
need zod
need zod
need zod
teksty innych graczy
bedzie rd
ale
need zod
need zod
need zod
teksty innych graczy
jest ok
to tyle pamietam, no i za czeste robienie gier jest rd, oraz za czeste wchodzenie i wychodzenie do 1 gry jedna postacia lub wieloma postaciami
czasami szukasz przedmiotu do handlu i wchodzisz i wychodzisz z gry roznymi postaciami, jak jest to 3-4 razy to jest ok ale wiecej to juz bym postal z minute na grze i poprzekladal jakies itemy
za wulgaryzmy itd nie ma rd, na bn juz nik nie pilnuje(lub nigdy nie by kontrolowany z tej strony), sa tam tylko automatyczne skrypty serwerowe ktore pilnuja miedzy innymi takich zachowan jak opisalem powyzej, a sa po to by nie przeciazyc systemow
pozdr
Napisano 09 listopada 2010 - 23:13
Generalnie, dla zasady nie bywam na czacie. Zatem odpada
Jako pierwszy bym jaja poobrywał za spam-boty
O "mieleniu" postaciami juz pisałem i mam świadomość że istnieje mozliwość otrzymania, godzinki, lub więcej za takie coś. W TYm przypadku taka ewentualność też odpada. To było dzisiaj pierwsze wejście, a właściwie próba.
Co do automatów, podejmij próbe zrobienia gry z nazwą "kkk" na przykład
Napisano 09 listopada 2010 - 23:46
tonący brzytwy się chwyta a gdyby tak sprawdzić inny cdkey bądź sprawdzić na innym komputerze u znajomego wiem że znikome szanse ale jakieś próby podjąć trzeba.
Pisałem juz że Diablo (oryginał) odinstalowałem i zainstalowałem inny zestaw Też oryginalny CD-key
Efekt taki sam,
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych