Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ograniczenie dostępu do Battle.Net?? o.O

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bodhistawa

Bodhistawa
  • Użytkownik
  • 64 postów
  • LocationOkolice Szczecina

Napisano 22 lipca 2010 - 00:43

Witam,
Robiłem właśnie kilka baalrunów i między jednym a drugim wywaliło mnie do ekranu wyboru postaci gdzie ujrzałem napis głoszący iż na jakiś czas nie mogę grać na tej krainie... Skąd to się wzięło, jak długo będzie trwało i jak się przed tym ustrzec? Czy może ktoś odpowiedzieć na moje pytania?

#2 Raptoos

Raptoos
  • Administrator
  • 1 932 postów
  • LocationStolica
  • d2jsp rptr
  • Konto D2 *raptoos
  • Battle.Tag: Raptoos#2170

Napisano 22 lipca 2010 - 00:47

Oczywiście ;)

Battle.net posiada zabezpieczenie przed botami, które nalicza każdemu zalogowanemu punkty karne. Za każde założenie gry oraz zmianę postaci otrzymujesz pewną kwotę tych punktów. Tracisz je, jeśli dłużej siedzisz w grze lub na kanale... albo w ogóle nie jesteś zalogowany. Jeśli przekroczysz określoną ilość tych punktów, masz szansę na to, że dostaniesz właśnie takiego czasowego bana. Im więcej tych punktów uciułałeś, tym dłuższego możesz dostać. Najkrócej trwa to minutę. Najdłużej - około 2 godzin.

#3 Bodhistawa

Bodhistawa
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 01:17

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Na szczęście w moim wypadku mało się punktów nazbierało ;)

#4 Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2 524 postów
  • d2jsp Elfisher

Napisano 22 lipca 2010 - 08:07

nie wiem czy mysle o tym co ty Raptor ale rd (realm down) jest blokada na konto. jesli w godzine odwiedzisz wiecej niz 20 gier (czasem zdarza sie to wczesniej) wymuszaja na tobie godzinna przerwe :) nie pomaga zmiana cd-keya ani ip
przy okazji dodam iz nie zdarzylo mi sie aby rd trwal mniej niz lub wiecej niz godzine...
pozdrawiam

#5 Raptoos

Raptoos
  • Administrator
  • 1 932 postów
  • LocationStolica
  • d2jsp rptr
  • Konto D2 *raptoos

Napisano 22 lipca 2010 - 08:42

Tak, mówimy o tym samym, ale nie do końca masz rację - rd może być na ip albo na cdkeya. i nie jest to taka sztywna granica 20 gier, ta granica jest plynna - możesz dostać rd po 20, ale możesz też po 40. Możesz założyć 19 na godzinę, ale po 3 godzinach możesz dostać rd na 2h. co więcej, licznik bije na ip i cdkeya oddzielnie - jeśli jesteś takim sprytnym cheaterem, który co 45 min zmieni ip, to dostaniesz rd na konto. a jeśli na odwrót - po dostaniu rd na cdkeya, wejdziesz na innego, to możesz dostać rd po 3 grach.

trochę łowiło się hot ip na pwe, to wim ;)

#6 Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2 524 postów
  • d2jsp Elfisher

Napisano 22 lipca 2010 - 08:55

pewnie masz racje raptor ale wytlumacz mi, jesli bede jeszcze sprytniejszym cheaterem niz myslisz i co 45 minut bede zmienial cd keya i ip to teoretycznie rd nie dostane tak szybko? majac powiedzmy 3 cd keye i zmieniajac je co 45 minut te punkty karne o ktorych pisales powinny sie wyczyscic przez 1,5h "przerwy"
bo gdy juz dostane to ani zmiana ip ani cd keya nie pomaga - sprawdzalem :)

#7 Bodhistawa

Bodhistawa
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 22:53

przy okazji dodam iz nie zdarzylo mi sie aby rd trwal mniej niz lub wiecej niz godzine...
pozdrawiam

Mół trwał nie więcej niż 10 minut. Nie zmieniałem klucza, bo mam tylko jeden ;) IP też nie próbowałem zmieniać.

#8 Raptoos

Raptoos
  • Administrator
  • 1 932 postów
  • LocationStolica
  • d2jsp rptr
  • Konto D2 *raptoos

Napisano 23 lipca 2010 - 09:30

jesli bede jeszcze sprytniejszym cheaterem niz myslisz i co 45 minut bede zmienial cd keya i ip to teoretycznie rd nie dostane tak szybko?

Wtedy nie ma szans, żebyś dostał rd, ponieważ z punktu widzenia battle.netu, co 45 min będzie się logowała inna osoba z innego miejsca.

Punkty czyszczą się z czasem, kiedy jesteś wylogowany. Nie znam szczegółów, ile czasu trzeba, żeby je wyczyścić... Ale założenie jest dobre.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych