Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z logowaniem do battle.net

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 Alcatraz

Alcatraz
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 20 maja 2011 - 20:08

Na wstepie zaznaczam, ze mam ORYGINALNA wersje diablo 2 wraz z dodatkiem lord of destruction. Aktywowalem obydwie gry na stronce battle.net i mam najnowszego patcha v. 1.13, odblokowalem takze porty diablo2 (posiadam angielska wersje jezykowa) Posiadam router orange Axesstel MV400 series.
Otoz moj problem polega na tym, ze nie moge zalogowac sie do battle.net. Gdy klikam "battle.net" wyskakuje takie cos:
http://imageshack.us...iablo2blad.png/
Szukalem na google rozwiazania tego problemu, lecz niestety nic mi nie pomoglo (szukalem glownie na amerkanskich forach)
Moze wy mi pomozecie?
Z gory dzieki :)

#2 DeadMan Walking

DeadMan Walking
  • Użytkownik
  • 507 postów
  • GG 10490098
  • LocationGdańsk
  • d2jsp sharki18
  • Konto D2 vsx-kapitani
  • Battle.Tag: moongroow#2927

Napisano 20 maja 2011 - 20:13

gra nie rozpoznaje wersji musisz sciagnac patch 1.12 i zainstalowac recznie 1.13

Dołączona grafika

Dołączona grafika

19-0

#3 Alcatraz

Alcatraz
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 20 maja 2011 - 20:30

Moglbys dac link do tuta jak zainstalowac patcha recznie?

#4 Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2 524 postów
  • d2jsp Elfisher

Napisano 20 maja 2011 - 21:55

tutaj masz:
1.12
1.13c

Dołączona grafika

#5 Alcatraz

Alcatraz
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21 maja 2011 - 07:14

Sciagnalem stamtad odpowiednie patche i nadal ten sam problem ;/
#EDIT: Moglbym prosic kogos o pliki z tego nowego patcha? Nie chodzi mi o auto patchera, lecz o same pliki... :)

#6 emilos22

emilos22
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 21 maja 2011 - 09:22

Ja tez zadam pytanie probuje sie zalogowac na battlenecie i wyskakuje mi ze ograniczono mi dostep do krainy i zeby sprobowac kiedy indziej tylko mam tak od 5 godzin w miedzy czasie udalo mi sie zalogowac i po chwili wylaczyla mi sie gra i znowu. O CO Z TYM CHODZI ????????

#7 Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2 524 postów
  • d2jsp Elfisher

Napisano 21 maja 2011 - 10:34

Ja tez zadam pytanie probuje sie zalogowac na battlenecie i wyskakuje mi ze ograniczono mi dostep do krainy i zeby sprobowac kiedy indziej tylko mam tak od 5 godzin w miedzy czasie udalo mi sie zalogowac i po chwili wylaczyla mi sie gra i znowu. O CO Z TYM CHODZI ????????

tzw rd (realm down) wystepuje gdy za czesto przelaczasz sie miedzy postaciami, wpisujesz zle hasla do kont lub odwiedzisz wiecej niz (okolo) 20 gier na godzine. rd trwa ok kilku minut do 24 godzin. badz cierpliwy, lub jesli masz zmienne ip, zresetuj modem jak Kowal podpowiedzial

Sciagnalem stamtad odpowiednie patche i nadal ten sam problem ;/
#EDIT: Moglbym prosic kogos o pliki z tego nowego patcha? Nie chodzi mi o auto patchera, lecz o same pliki... :)

o ktore pliki ci chodzi? zainstalowalo sie w porzadku? wyskakiwal jakis blad?

Dołączona grafika

#8 Alcatraz

Alcatraz
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21 maja 2011 - 10:44

Chodzi mi o pliki, ktore auto patcher sam, automatycznie instaluje. Jak mam niby wgrac je recznie jak nie mam tych plikow?(Slyszlaem, ze instalacja reczna rozwaize problem)

#9 Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2 524 postów
  • d2jsp Elfisher

Napisano 21 maja 2011 - 11:59

mysle ze pobranie gry ze strony blizzarda powinno pomoc. jesli zarejestrowales klucze bez problemu, sciagnij gre i bedzie ok (dodatkowo mozesz wybrac jezyk)
http://forum.xgame.p...az-z-dodatkiem/

Dołączona grafika

#10 Alcatraz

Alcatraz
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21 maja 2011 - 12:03

Czy jesli zainstaluje u siebie tylko clssic d2, a dodatek sciagnie z neta to bedzie dzialac?

#11 Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2 524 postów
  • d2jsp Elfisher

Napisano 21 maja 2011 - 13:24

Czy jesli zainstaluje u siebie tylko clssic d2, a dodatek sciagnie z neta to bedzie dzialac?

a czemu nie sciagniesz obydwu wersjii od nich?
nie jestem pewien czy tak zadziala

Dołączona grafika

#12 Alcatraz

Alcatraz
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21 maja 2011 - 14:18

Bo dodatek ma duzo mniej niz classic,a moj net tego by nie wytrzymal. Niedlugo zacznie sie limit downloadu ;/

#13 Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2 524 postów
  • d2jsp Elfisher

Napisano 21 maja 2011 - 15:22

wez pod uwage ze jak nie zadziala z twoim classiciem to bedziesz musial dodatek sciagac 2 razy

Dołączona grafika

#14 Alcatraz

Alcatraz
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 25 maja 2011 - 14:22

Sciagnalem obydwie czesci ze stronki(sciagnalem przez przypadek angielskie, czy to ma jakis zwiazek z tym bledem?), zainstalowalem patcha i nadal mam ten sam problem... ;/

#15 Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2 524 postów
  • d2jsp Elfisher

Napisano 25 maja 2011 - 15:49

poczytalem troche wiecej o tym i w stronie blizzarda znalazlem temat. napisali ze takie problemy sie zdarzaja gdy masz stara wersje gry lub battle.net nie potrafi odczytac wersji gry. starej wersji nie masz bo pobierales od nich wiec mozliwe jest ze cos w twoim komputerze blokuje odczytanie wersji przez battle.net. przeskanuj kompa antywirusem, sprawdz czy na pewno gra jest dodana w firewallu jako bezpieczna. sprobuj tez odpalic gre jako administrator (prawym na skrot --> zgodnosc --> uruchom jako administrator)

Dołączona grafika

#16 Alcatraz

Alcatraz
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 25 maja 2011 - 17:15

Nie mam visty (mam XP), wiec nie musze odpalac jako administrator, z reszta mam tylko 1 uzytkownika na tym kompie i mam na nim ustawionego administratora. Firewalla mialem ciagle wylaczonego, ale na wszelki wypadek dodalem diablo, aby firewall go nie blokowal. Pozostaje mi tylko skan kompa antywirem. Jakiego najlepiej polecasz?

#17 Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2 524 postów
  • d2jsp Elfisher

Napisano 25 maja 2011 - 18:11

jest kilka dobrych atyvirow, ja od paru lat uzywam aviry

Dołączona grafika

#18 kayman

kayman
  • Użytkownik
  • 465 postów
  • GG 6861197
  • LocationWarszawa
  • d2jsp kayman67
  • Konto D2 kayman11

Napisano 26 maja 2011 - 12:25

mnie to wyglada na blad po jakims modzie czy innym trzecim programie i zostaly wpisy w rejestrze lub plik niezgodny ze standardem, wcale nie musi siedziec w katalogu z d2, trzeba przejrzec dyski

- kasujesz all (ale totalnie wszystko) dotyczace zwiazane z gra, pliki, katalogi, ewentualne dodatki, mody etc.
- czyscisz rejestr systemowy
- restart
- teraz dopiero nowa instalacja i nawet jak jest dupna wersja z plyty (mniej niz 1.04 chyba) to spokojnie zrobisz nakladke

btw. antywirus to koniecznosc w dzisiajszych czasach :)

#19 Alcatraz

Alcatraz
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 27 maja 2011 - 16:39

Zrobilem WSZYSTKO jak kazaliscie i nadal mam ten sam, chujowy blad ;/
Juz sam nie wiem czy ktos moze mi pomoc :(

#20 AsaroV

AsaroV
  • Użytkownik
  • 555 postów
  • LocationCzęstochowa
  • d2jsp AsaroV
  • Konto D2 Olo
  • Battle.Tag: AsaroV#2761

Napisano 28 maja 2011 - 10:07

sprzeczalbym sie co do antywirusow.
ja nie mam zadnego od 3+ lat, system instalowany w 2007 i zadnych scinek.
a co do errora to moze zbanowany klucz? (chociaz pewnie wyswietlilo by sie na stronce battle neta)
mi juz nic nie przychodzi do glowy :( pozostaje chyba tech support :(

Pokasz mi co nosiżżżrż i stań sie jednym z nas
BES KITÓ !

Dołączona grafika
Dołączona grafika
http://forums.d2jsp....er.php?i=596157 <- JSP

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych