Napisano 20 styczeń 2011 - 08:18
Witam
Przepraszam że się podpinam ale nie chcę robić spamu.
Posiadam notebooka z systemem Windows 7 Starter i podczas uruchamiania D2 Lord wyskakuje problem z zgodnością z tą wersją systemu Windows.
Ma ktoś jakiś pomysł jak poradzić sobie z tym problemem??
Z góry serdeczne dzięki.
Przepraszam że się podpinam ale nie chcę robić spamu.
Posiadam notebooka z systemem Windows 7 Starter i podczas uruchamiania D2 Lord wyskakuje problem z zgodnością z tą wersją systemu Windows.
Ma ktoś jakiś pomysł jak poradzić sobie z tym problemem??
Z góry serdeczne dzięki.
Napisano 20 styczeń 2011 - 12:00
Co do zwiech to przypominam sobie, że miałem coś podobnego 2 razy ale nie wiem czy po 2 min przechodziło, bo tych 2 minut nie wytrzymywałem. Dziwne wydaje się być to, że gdy utworzyłem skrót do Diablo, po włączeniu gry przez skrót wszystko było porządku . Możesz także przełączyć tryb wyświetlania na Direct Draw (2D) . Aby to zrobić znajdź w katalogu gdzie masz zainstalowaną grę plik D2VidTst i po zakończeniu testu wybierz opcje Direct Draw.
Napisano 20 styczeń 2011 - 15:12
hmmm tez mam laptopa i tez mam win 7.
1. robisz skrot gry na pulpicie czy gdzie ci tam wygodniej
2. prawym na skrot, zkladka zgodnosc i ustawiasz tak:
(te na czerwono maja byc zaznaczone, musialem pokolorowac bo z moja skorka ledwo bylo cos widac)
3. do tego polecam odpalac gre w oknie bo dziala szybciej i nie zawiesza. przynajmniej u mnie :
4. odpalasz i cieszysz sie do ekranu
powodzenia
1. robisz skrot gry na pulpicie czy gdzie ci tam wygodniej
2. prawym na skrot, zkladka zgodnosc i ustawiasz tak:
(te na czerwono maja byc zaznaczone, musialem pokolorowac bo z moja skorka ledwo bylo cos widac)
3. do tego polecam odpalac gre w oknie bo dziala szybciej i nie zawiesza. przynajmniej u mnie :
4. odpalasz i cieszysz sie do ekranu
powodzenia

Napisano 20 styczeń 2011 - 21:15
Użytkownik Elfisher dnia 20 styczeń 2011 - 15:12 napisał
hmmm tez mam laptopa i tez mam win 7.
....
....
i że instalacja była z obrazów płyt (brak cdroma w notebooku :/ )? Z tym że obrazy i CD Key jest z oryginału...
Załamka na maxa...
Napisano 20 styczeń 2011 - 22:08
Dracos możesz napisać jaką masz karte graficzną w lapku? Możliwe że nie jest to istotne ale zawsze warto sprawdzić.
edit: ok moje przypuszczenia są błędne przeczytałem kilka tematów z tym problemem i rozwiązania tutaj macie przykład http://www.ehow.com/...-windows-7.html ale przy komentarzach doczytałem że nadal są problemy przy systemie Windows 7 Starter taki jaki masz obecnie Dracos.
I
Czyli wszystko jasne, mógłbyś spróbować upgreadować swój windows do wersji Home Premium i wtedy powinno działać.
edit: ok moje przypuszczenia są błędne przeczytałem kilka tematów z tym problemem i rozwiązania tutaj macie przykład http://www.ehow.com/...-windows-7.html ale przy komentarzach doczytałem że nadal są problemy przy systemie Windows 7 Starter taki jaki masz obecnie Dracos.
I
Cytat
f you are running Windows 7 Starter, this fix isn't likely to work due to the limited features of that particular version of Windows. You are likely running a netbook if you are running Windows 7 Starter. The upgrade to Home Premium is worth it and will make your netbook run a LOT faster. This entire fix was discovered and executed on a netbook, which Diablo II is now running on smoothly.
Czyli wszystko jasne, mógłbyś spróbować upgreadować swój windows do wersji Home Premium i wtedy powinno działać.

Napisano 20 styczeń 2011 - 22:15
hmmm wiesz co? cos mi sie przypomina ze tez tak mialem + prosil o plyte a instalowalem z obrazow jak ty.
do folderu z gra sprobuj wrzucic pliki d2xmusic.mpq i d2xvideo.mpq z plyty z dodatkiem chyba, nie jestem pewien. to jest niby sposob na granie bez plyty ale mi pomogl
jesli dalej bedziesz mial problemy to nie mam pojecia co z tym zrobic
i ten w7 starter - co to jest?
pierwszy raz slysze o takim windowsie
mowisz ze masz notebooka, nie chodzilo ci czasem o netbooka?
notebooki maja stacje dyskow, netbooki nie
bo notebook to w sumie to samo co laptop, a z netbookiem kumpel tez mial problemy przy d2
Siem ta gra powstala za czasow dinozaurow jak ludzie mieli telefony wielkosci walizek
nawet przy notebooku za 500 zl powinna dzialac bez zarzutow
do folderu z gra sprobuj wrzucic pliki d2xmusic.mpq i d2xvideo.mpq z plyty z dodatkiem chyba, nie jestem pewien. to jest niby sposob na granie bez plyty ale mi pomogl
jesli dalej bedziesz mial problemy to nie mam pojecia co z tym zrobic
i ten w7 starter - co to jest?
pierwszy raz slysze o takim windowsie
mowisz ze masz notebooka, nie chodzilo ci czasem o netbooka?
notebooki maja stacje dyskow, netbooki nie
bo notebook to w sumie to samo co laptop, a z netbookiem kumpel tez mial problemy przy d2
Użytkownik Siemior dnia 20 styczeń 2011 - 22:08 napisał
Dracos możesz napisać jaką masz karte graficzną w lapku? Możliwe że nie jest to istotne ale zawsze warto sprawdzić.

Napisano 20 styczeń 2011 - 22:37
http://tomasz.topa.p...niczeniami.html
Inne ograniczenia wersji Starter
Windows 7 Starter posiada też kilka innych
* Brak domyślnego odtwarzania filmów DVD przez Windows Media Player - przy braku napędu optycznego nie jest to wielki problem, ale są przecież zewnętrzne napędy. Tłumaczy to domyślne wyposażenie Sony VAIO odtwarzacz WinDVD
* Przełączanie użytkowników bez wylogowywania
* Brak trybu Windows XP (XP Mode)
Inne ograniczenia wersji Starter
Windows 7 Starter posiada też kilka innych
* Brak domyślnego odtwarzania filmów DVD przez Windows Media Player - przy braku napędu optycznego nie jest to wielki problem, ale są przecież zewnętrzne napędy. Tłumaczy to domyślne wyposażenie Sony VAIO odtwarzacz WinDVD
* Przełączanie użytkowników bez wylogowywania
* Brak trybu Windows XP (XP Mode)
Napisano 20 styczeń 2011 - 22:49
czyli dobrze myslalem ze masz netbooka 
wg mnie to wina systemu a nie plyt, obrazow czy innego cholerstwa
sprobuj zainstalowac tam zwyklego w7 i bedzie dobrze
kumpel ma teraz na netbooku xp a kupowal z vista chyba wiec da sie na pewno
to by bylo na tyle co do sprawy Dracosa, teraz Matti, pomoglo?
wg mnie to wina systemu a nie plyt, obrazow czy innego cholerstwa
sprobuj zainstalowac tam zwyklego w7 i bedzie dobrze
kumpel ma teraz na netbooku xp a kupowal z vista chyba wiec da sie na pewno
to by bylo na tyle co do sprawy Dracosa, teraz Matti, pomoglo?

Napisano 21 styczeń 2011 - 19:40
Cytat
Cytat
czyli dobrze myslalem ze masz netbooka
Procesor Intel® Atom™ N450 (1,66 GHz, 512KB cache, 533MHz); pamięć RAM 1GB DDR2,dysk twardy 250 GB, martyca 10,1” LED, maksymalna rozdzielczość 1024x600, Kartagraficzna Intel GMA 3150, bezprzewodowa karta sieciowa 802.11b/g/n; czytnik kart pamięci,kamera internetowa, 3 x USB, waga 1.25 kg, system operacyjny Windows 7 Starter
Zobaczę może uda mi się na pełnej wersji W7 lub Visty. Dam znać jak tylko znów będę miał czas.
Napisano 21 styczeń 2011 - 19:56
Użytkownik Dracos dnia 21 styczeń 2011 - 19:40 napisał
Acer AOD 260 - 2DSS NOTEBOOK
Procesor Intel® Atom™ N450 (1,66 GHz, 512KB cache, 533MHz); pamięć RAM 1GB DDR2,dysk twardy 250 GB, martyca 10,1” LED, maksymalna rozdzielczość 1024x600, Kartagraficzna Intel GMA 3150, bezprzewodowa karta sieciowa 802.11b/g/n; czytnik kart pamięci,kamera internetowa, 3 x USB, waga 1.25 kg, system operacyjny Windows 7 Starter
Zobaczę może uda mi się na pełnej wersji W7 lub Visty. Dam znać jak tylko znów będę miał czas.
musi sie udac
wina nie lezy w grafice, procku etc tylko w systemie
skoro ta gra dzialala 10 lat temu na 5x gorszych kompach to czemu tobie by mialo nie dzialac?
wystarczy ze zainstalujesz i wlaczysz zaznaczajac wszystko tak jak w screenie pokazalem i bedzie gicior

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Do góry