Skocz do zawartości

W co warto waszym zdaniem inwestować ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

RipVanWinkle

RipVanWinkle
  • Użytkownik
  • 380 postów
W co waszym zdaniem warto wrzucać ciężko zarobione isty z drobnych wymian. Nie mam oczywiście na myśli rzadkich i perfekcyjnych itemów, bo one nie zawsze są dostępne w trade. Jak już są to wiem że warto kupować.
Myślę o walucie uniwersalnej. Słowa runiczne ( typu insinght, infinity - laderowe ), soje.
Szczególnie o lokacie typu laderowe słowo runiczne versus Soj
W runy moim zdaniem nie warto.
Pamiętam jak w końcówkach sezonów laderowych spadała wartość nabywcza run - oferowali po kilka hrs za soja.
Jaka jest wasza opinia ???

Posted Image

Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2460 postów
  • GG 4825999
  • d2jsp Elfisher
  • Battle.Tag: Elfisher#1525
popyt jest zawsze na tanie perf itemy typu bk5, soj, mara 30, cta 6, hoto 40,
jesli z ladderowych to gryfony 20/25 (15/20), infinity -55, insight 17 medi, spirit 35, fenix w tarczy i w broni, forti w 15ed zbrojach 1,5 lpl (rowniez eth)
to chyba te co najlatwiej sprzedac jesli chodzi o kupowanie itemow pod koniec laddera i sprzedawanie ich miesiac pozniej na nld :)
jesli chcesz zmienic walute z run na itemy polecam male a w miare kosztowne czyli bk5, soj, mara 30
z doswiadczenia wiem ze mare 30 sprzedasz 10 razy a mare 29 bedziesz dalej bumpowal wiec nie kupuj itemow ~perf bo ciezko sie tego pozbyc potem.
mam nadzieje ze dobrze cie zrozumialem i pomoglem, pozdro ;)

Dołączona grafika

RipVanWinkle

RipVanWinkle
  • Użytkownik
  • 380 postów
Zgadzam się w 100 %. Soje, Bk 5 i mary 30 to uniwersalna waluta.
Nie znam jednak ceny na nld ( sorry że znowu zaśmiecam Handel ladder ) insinght - ceny insinght w sojach ?
Cena na dzisiaj Eth Cv 4 s - 3 ist plus runki ( taniutkie ) plus ewentualne hele do czyszczenia jak wyjdzie low stat.
Taka zabawa. Mój rekord to by uzyskać 35 fcr spirit monarch - za ósmym razem.
Soj kosztuje pow 3 ist. Za 3 trzeba strasznie długo czekać, za 4 trade odbywa się w miarę szybko. Optymalna moim zdaniem 3 ist mal.
Do czego zmierzam - czy i ile soji jest wart w miarę wysoki insinght na nld ?
W przypadku insinght można się tak bawić, w przypadku infinity nie ma to moim zdaniem sensu, bo w najgorszym razie tracimy tylko 3 ist za eth cv 4s.
Zakup run na kolejną wymianę już się nie opłaca moim zdaniem.
Do tej pory inwestuję w soje, bk5 ( mary 30 tylko zbieram ) plus infinity.
Może jednak warto w np w insinght ?
Sorry za tak banalne pytania.

tylko proszę nie mówcie że jeszcze nie myślicie o starości.
inwestować trzeba w każdym wieku.

Posted Image

Elfisher

Elfisher

★★★★★

• Moderator
  • 2460 postów
  • GG 4825999
  • d2jsp Elfisher
  • Battle.Tag: Elfisher#1525
po 1 radze ci zalozyc konto na d2jsp. najwieksze forum o diablo, uniwersalna waluta i najszybsze oferty.
cena insight eth cv 17 aura jakies 20-25 fg, cena soja do 10 fg czyli w przeliczeniu okolo 3 soje.
randomy sa bardzo tanie a cena czasem spada ponizej 10 fg (przynajmniej tak jest na jsp) czyli zaleznie od lvla medi 1-2 soje.
szczerze ze wszystkich itemow jakie ci podalem, najmniej oplacalne beda chyba spirity bo na nld po tylu latach gry jest ich od zarabania.
dlatego tez jesli chcesz zarobic, odpusc duchy, chyba ze jakies kozaki 35/112/8 w 15/15 monarchu (perf). wtedy to inna bajka, ale to juz tylko jak ci cos takiego wyjdzie.
duzym powodzeniem ciesza sie tez 35 fcr 45@ spirity w tarczach dla paladyna, z ktorych nalepsza jest swieta tarza (st) bo potrzebuje najmniej dexa do max blocku (uzywana przez hammerow, czyli polowe battle netu :) )
do mixowania slow runicznych kupuj itemy z dodatkami typu monarch 15es 15 dura, zbroje 15ed 15 dura (ap i duski najszybciej schodza).
co do ceny insight jeszcze kilka slow. cene random i 17 medi juz znasz, ale patrzac na ed ed na ktora zwraca sie uwage jedynie jak ma sie za duzo fg to insight eth cv 17 medi 150+ ed kosztuje ~50fg a perf 100+ fg ale jesli handlujesz na battle necie mozesz sobie to odpuscic.
dodatkowo powiem ci ze duzy popyt jest na infinity w low str broni typu kosa. jesli w kosie zrobisz infi -55 res mozesz zarobic bo takie chodza po ~30 fg (zaleznie od statow ale cena dot. randoma) ~3-4 isty.
wedlug mnie warto inwestowac w insight bo jakby nie patrzec polowa battle netu to hammerzy ktorzy uzywaja merca wlasnie z ta bronia, ale zwracaj uwage na poziom aury bo 17lvl sprzedasz szybko, z randomem moze byc gorzej.
tyle ode mnie, jesli cos pominalem, pytaj dalej. mam nadzieje ze poglem.
/e
dziekujemy za bb :)

Dołączona grafika

RipVanWinkle

RipVanWinkle
  • Użytkownik
  • 380 postów
w świetle tego co napisałeś to chyba rzeczywiście insinght ( birąc pod uwagę tani wkład ) jest stosunkowo najlepszą lokatą.
O Jsp już myślę od pewnego czasu, chyba spróbuję.
Jak myślisz ? Co się stanie z tego typu walutą ( fg ) po wejściu trójki ?
Dziękuję za wyczerpujące informacje i pozdrawiam :)

Posted Image

kowal2300

kowal2300
  • Użytkownik
  • 267 postów
  • GG 9913033
  • LocationSkierniewice
  • d2jsp kowal2300
  • Konto D2 kowal2303
Obejmie 'trojke'. Jsp to nie tylko d2, masz pokera, masz jakies fora graficzne, masz WoW'a, SC12, other games: Other Games
Podfora: *2Moons, *Age of Conan, Aion, *Archlord, *Atlantica Online, *Cabal Online, *Conquer Online, Eve Online, *FlyFF, Gunbound, Habbo, *Heroes of Newerth, Knight Online, Last Chaos, *Magic: The Gathering, *Perfect World, Rappelz, Requiem, *Runes of Magic, *Silkroad Online, *Tibia, Warhammer Online, *Nintendo, *PS2/PS3/PSP, *Xbox/Xbox 360, *Counter-Strike, *Warcraft 3, *Call of Duty Series, Gears of War Series, *Halo Series, *Final Fantasy Series, *Role Playing Game - General, *MMORPG - General - njaguar moze spac spokojnie, jego przyszlosc jest niezagrozona..

www.siepomaga.pl

Pajacyk, Polskie Serce, Okruszek, Habitat, Spełniaj marzenia, Wyklikaj Żywność

KLIKASZ -> POMAGASZ!

DarkVaust

DarkVaust
  • Administrator
  • 1404 postów
  • LocationSławków
najlepiej zrobić gre typu "N gozu rare" i sam ktoś przyjdzie i można kupić coś dobrego za bezcen :)
Posted Image

Sierg

Sierg
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • GG 9332917
  • LocationSławków
  • d2jsp Siergiej
  • Konto D2 sierg
  • Battle.Tag: sierg#2388
Przestalem juz grube godziny na takich grach i naprawde ciezko trafic cos dobrego, chyba ze jestes baaaardzo cierpliwy ;)

DarkVaust

DarkVaust
  • Administrator
  • 1404 postów
  • LocationSławków
pewnie że ciężko trafić, ale czasami może się nieźle opłacić :) albo możesz zainwestować isty w craftpack'i :)
Posted Image

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych