Myslalem, ze juz nigdy nie zainstaluje D2...jednak mylilem sie
Czy ktos mial juz do czynienie z D2 na linuxie?
Jak poprawnie zainstalowac i czy w ogole to jakos chodzi?
ja mam zaistalowane 2 x d2 do przerzucania na zasadzie 1 w normalnym win xp a drugi na wirtulanlym srodowisku tj w wmvare postawiony wlasnie ubuntu i chodzi bez problemu, instalacja d2 jest standardowa dla linuxa, grafika DirectDraw, w ogole zadnych roznic nie widzialem ale mowie ze linux jest w wirtualnym srodowisku a nie jest czystym systemem wiec moze miec to jakies tam znaczenie
Jestem zupelnie zielony jesli chodzi o instalacje jakiekolwiek oprogramowanie Windowsa na linuxie.
Wystarczy ze odpale to przez wine i bedzie dzialac, ta?
Niestety nie jest tak kolorowo ;/
Zainstalowalem bez problemow ale juz wlaczyc sie gra nie chce.
Zawiesza mi sie komp, wyskakuja jakies tekstury i kaplica.
Ktos moze ma jakies pomysly jak temu zaradzic?
Zainstalowalem Windowsa na osobnej partycji, takze nie ma juz problemu.
Potrzebuje tylko jakiegos dobrego zangielszczenia, bo to co teraz mam to zmienilo mi jezyk tylko czesciowo ;/
Zainstalowalem Windowsa na osobnej partycji, takze nie ma juz problemu. Potrzebuje tylko jakiegos dobrego zangielszczenia, bo to co teraz mam to zmienilo mi jezyk tylko czesciowo ;/
tak, sciagnij ze strony blizza eng wersje ale nie przerabiaj bo sa bledy z tokenem i esencjami w 1.13
opes mial cos takiego, nie wiem czy przez latke ale wiem ze jak zobaczysz tokena itp to cie wywali z gry
Błędy z tokenem i esencjami występują jeżeli pobierze "zangielszczenie" na starsze patche. Są wersje na 1.13, działają poprawnie, sam pobierałem chyba z d2trade ( czy jakoś tak, portal jak jsp ), były tam do ściągnięcia różne wersje, angielskie napisy z polską czcionką itp .