Skocz do zawartości

barb + tarcza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#1 Guest_kayman_*

Guest_kayman_*
  • Gość

Napisano 30 marca 2009 - 14:16

mam troszke gratow wiec chetnie zrobie nowego barbka
pomysl na niego mam ale chetnie skonfrontuje go z innymi taktykami
nie przekonuje mnie WW barb wiec pozastaje odrzucanie, ogluszenie lub kontentracja, ew. cos o czym nie pomyslalem (zeal?? :P)
jak ktos zna fajny setup na takiego barba to poprosze
pvm wystarczy

pozdr

#2 Yurez

Yurez
  • Użytkownik
  • 826 postów

Napisano 30 marca 2009 - 15:04

berserk , dc pada od tego jak szmata . I na switchu pasja w PB do szybkiego wybicia pozostałych potworków przy dc .

#3 Scyzoryk

Scyzoryk
  • Użytkownik
  • 593 postów

Napisano 30 marca 2009 - 15:05

Fajny jest na brekster czy jak to się piszę ale każdy wie o co chodzi.... Ale na Kontentracje jest fajny robiłem takiego na bn za psie pieniądze i grało się przyjemnie:

Setup:

Głowa: Crap Arreat
Klata: Leviatan
Tarcza: Strom ELD/Whistan
Buty: Gore
Pasek: Crap verdungo
Rękawice: Draki/Bloodfisty
Angelic Combo
Raven
Broń: Botd ba eth - to najdroższa cześć naszego ekwipunku...

A skilli nie pamiętam :D xD

#4 szkopkiller

szkopkiller
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 30 marca 2009 - 16:43

a ja polecam wlasnie bersekera. klepie wszystko z wyjatkiem uber duriela. ;) jak bys byl zainteresowany to moge ci pokazac co i jak pozniej ;)

#5 idid

idid
  • Administrator
  • 1 248 postów
  • LocationR-Śl

Napisano 30 marca 2009 - 16:53

Fajny jest na brekster czy jak to się piszę ale każdy wie o co chodzi.... Ale na Kontentracje jest fajny robiłem takiego na bn za psie pieniądze i grało się przyjemnie:

Setup:

Angelic Combo
Raven

Jeśli idzie o berk barba to polecam jednak griefa w pb.

#6 Yurez

Yurez
  • Użytkownik
  • 826 postów

Napisano 30 marca 2009 - 16:58

Setup:

Angelic Combo
Raven

Jeśli idzie o berk barba to polecam jednak griefa w pb.

nie lepiej lw ? hmm..

#7 idid

idid
  • Administrator
  • 1 248 postów
  • LocationR-Śl

Napisano 30 marca 2009 - 17:48

Nie bedzie mial IAS.

#8 Yurez

Yurez
  • Użytkownik
  • 826 postów

Napisano 30 marca 2009 - 18:02

Nie bedzie mial IAS.

przypuśćmy że damy mu merca z 1 aktu z wiarom w łuku + jakieś craft rękawice ias/ll/ml/str

od merca będzie jakiś kop do dmg i ten ias

#9 szkopkiller

szkopkiller
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 30 marca 2009 - 18:05

Nie bedzie mial IAS.

przypuśćmy że damy mu merca z 1 aktu z wiarom w łuku + jakieś craft rękawice ias/ll/ml/str

(ll nie dziala z bersekera) ja sie z Ididem zgadzam. a na merca lepiej kolesia z 3-go aktu dac z zamrazaniem. tak btw jak ma to byc barb pvm to musi byc eni wiec str tez zbedny. ;)

#10 Yurez

Yurez
  • Użytkownik
  • 826 postów

Napisano 30 marca 2009 - 18:13

Nie bedzie mial IAS.

(ll nie dziala z bersekera) ja sie z Ididem zgadzam. a na merca lepiej kolesia z 3-go aktu dac z zamrazaniem. tak btw jak ma to byc barb pvm to musi byc eni wiec str tez zbedny. ;)

dlaczego ''musi'' być enigma :D?

#11 Scyzoryk

Scyzoryk
  • Użytkownik
  • 593 postów

Napisano 30 marca 2009 - 18:18

Z doświadczenia wiem, że kayman ludi tanie bulidy, a eni jest dośc drogim itemem :D:D
Fakt grief w pb będzie lepszym rozwiązaniem...

Eni jest tu zbędna :D

#12 Yurez

Yurez
  • Użytkownik
  • 826 postów

Napisano 30 marca 2009 - 18:25

Z doświadczenia wiem, że kayman ludi tanie bulidy, a eni jest dośc drogim itemem :D:D

jaką zbroje proponujesz?

#13 szkopkiller

szkopkiller
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 30 marca 2009 - 19:11

panowie, panowie.... wygoda ;p ja osobioscie na pvm bez eni barbem to jak bez reki xP. poza tym :
1. ten kop do str- nic wam takiego nie da.
2. frw tez zacnie daje
3. +1 tele
takie najwazniejsze. chyba sie ze mna zgodzicie;)

jaką zbroje proponujesz?

wlasnie jaka??

#14 Guest_kayman_*

Guest_kayman_*
  • Gość

Napisano 30 marca 2009 - 19:24

bersek mi sie podoba ze wzgledu na duzy kop do ar, lepszy chyba niz z koncentracji, nie wiem jak sie liczy bersrka bo tak nie gralem, moze bedzie prosciej jak ktos mi powie ile mozna wyciagnac dmg z jakiejs broni
poz tym jak to jest z defem, czy wogole go olac? dziwny ten skill

koncentracja znowu jest prostsza do rozdania skilli - boo jest syneria :), postac wyglada na mocniejsza (def)

ale mysle ze z broni wazny bedzie ias+dmg, reszta modow ma mniejsze znaczecze, wiec w gre wchodzi tylko ba, pb i bicz

wiare dla luczniczki mam ale tu lepszy bylo by chyba rw lod jak chcemy luczniczke ofc
jestem jednak za mercem z koszmaru 2 akt

jakes tak eni mam (bp i dusk) ale i zaloze ja na probe ale wole bez eni, raczej cos w strone iasu

#15 Yurez

Yurez
  • Użytkownik
  • 826 postów

Napisano 30 marca 2009 - 19:33

bersek mi sie podoba ze wzgledu na duzy kop do ar, lepszy chyba niz z koncentracji, nie wiem jak sie liczy bersrka bo tak nie gralem, moze bedzie prosciej jak ktos mi powie ile mozna wyciagnac dmg z jakiejs broni
poz tym jak to jest z defem, czy wogole go olac? dziwny ten skill

koncentracja znowu jest prostsza do rozdania skilli - boo jest syneria :), postac wyglada na mocniejsza (def)

ale mysle ze z broni wazny bedzie ias+dmg, reszta modow ma mniejsze znaczecze, wiec w gre wchodzi tylko ba, pb i bicz

wiare dla luczniczki mam ale tu lepszy bylo by chyba rw lod jak chcemy luczniczke ofc
jestem jednak za mercem z koszmaru 2 akt

jakes tak eni mam (bp i dusk) ale i zaloze ja na probe ale wole bez eni, raczej cos w strone iasu

to może jako zbroje AP 100life (nie jest koszmarnie droga) + 4* 15/40

#16 szkopkiller

szkopkiller
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 30 marca 2009 - 19:58

w bersekerze boo jest synergia a w konc chyba nie ;p def sie przydaje zeby dojsc do lokacji a w czasie zadawania ciosu jest = 0. ale daje pod koniec to + 1500 % do obrazen. a to jest cos ;] ale szczerze mowiac nie obrywa sie nawet z 0 obrony. mam wlasnie takiego barba i jest niesmiertelny na pvm ;)

#17 Yurez

Yurez
  • Użytkownik
  • 826 postów

Napisano 30 marca 2009 - 20:02

w bersekerze boo jest synergia a w konc chyba nie ;p def sie przydaje zeby dojsc do lokacji a w czasie zadawania ciosu jest = 0. ale daje pod koniec to + 1500 % do obrazen. a to jest cos ;] ale szczerze mowiac nie obrywa sie nawet z 0 obrony. mam wlasnie takiego barba i jest niesmiertelny na pvm ;)

dc? Próbowałeś? Nie tak dawno widziałem w akcji takiego barba , jechał dc że aż miło .

#18 Guest_kayman_*

Guest_kayman_*
  • Gość

Napisano 30 marca 2009 - 20:34

a ile ma taki barb dmg?

#19 szkopkiller

szkopkiller
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 30 marca 2009 - 20:55

dc? Próbowałeś? Nie tak dawno widziałem w akcji takiego barba , jechał dc że aż miło .

dc nie mialem okazji niestety :( ale uberki przy odrobinie umiejetnosci tez pojedzie

a ile ma taki barb dmg?

widocznych 1,5-2 k praktycznych cos kolo 10-15. w kazdym razie andi idzie na 3-4 ciosy. czasami nie zdazy nawet zatruc ;)

#20 idid

idid
  • Administrator
  • 1 248 postów
  • LocationR-Śl

Napisano 30 marca 2009 - 21:01

Nie bedzie mial IAS.

dlaczego ''musi'' być enigma :D?

Bo czysto statystycznie jest bardziej oplacalna i dzieki niej uzyskasz jako taka mobilnosc, a nie bedziesz musial cisnac wszedzie z buta. Na PvM dla barba Eni > all.
przypuśćmy że damy mu merca z 1 aktu z wiarom w łuku + jakieś craft rękawice ias/ll/ml/str.

Co do IAS'u to z tego co pamietam to liczy sie tylko IAS z broni (tak mowil Fallen, a to co mowi Fallen jest swiete) wiec lw dla takiego barba odpada.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych