Skocz do zawartości

Zdjęcie

Duele w D3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ge0rg

Ge0rg
  • Użytkownik
  • 120 postów
  • LocationFar Away...

Napisano 30 czerwca 2008 - 20:14

Jak myślicie czy będą duele w D3. Jak by nie było to blizzard by mnie bardzo zadziwił bo duele (dla mnie) są największa przyjemnością w grze i pewnie dla innych.Zabijanie potworków tez jest fajne tylko później sie nudzi. Jak myślicie??? Wypowiedzcie sie!! xD :D

#2 Zertul

Zertul
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 01 lipca 2008 - 10:49

Szczerze mówiąc w diablo nigdy nie fascynowała mnie gra pvp.
Co innego w wowie.

#3 Raptoos

Raptoos
  • Administrator
  • 1 932 postów
  • LocationStolica
  • d2jsp rptr
  • Konto D2 *raptoos
  • Battle.Tag: Raptoos#2170

Napisano 01 lipca 2008 - 11:07

Juz przed D2 Blizzard zapowiadal wprowadzenie Aren do pvp (czego niestety nie wprowadzili w finalnej wersji), znaczaco poprawili mozliwosc robienia dueli. Na pewno D3 przyniesie wiecej dodatkow ;)

#4 Mackyy

Mackyy
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • LocationToruń

Napisano 01 lipca 2008 - 18:48

Ja nigdy nie grałem PvP, ale to dlatego bo nie mam pojęcia jak się gra. Od początku mojej przygody naparzam tylko potwory.

p.s. są polskie klany Diablo 2?

#5 idid

idid
  • Administrator
  • 1 248 postów
  • LocationR-Śl

Napisano 01 lipca 2008 - 23:17

Na bank beda ale watpie czy tak dynamiczne i efektowne jak w d2.

#6 mydelko

mydelko
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • LocationBiałystok

Napisano 02 lipca 2008 - 15:42

mnie troszkę smuci fakt ze pewnie będzie tak jak w D2, chodzi mi o battle.net i mozliwosc wejscia 7 czy tam 8 graczy do jednej gry :( Diablo w sumie nie jest grą MMORPG ale opcja wejscia nieograniczonej ilosci osob do gry znacznie ulepszyło by rozgrywkę. Przez wiele lat grałem w Tibię. Tam system PvP jest dopracowany prawie perfekcyjnie. Dlaczego? Ponieważ na serwerze moze znajdowac sie wiele ilosc osob, można robic wojny gildi takze w nieograniczoną ilośc osob, a w Diablo 2 było to juz ograniczone :( Najprawdopodbniej zostanie jak było, Diablo dalej bedzie grą RPG i gra na Battle.net nie bedzie tak urozmaicona jak w grach MMORPG. Gry MMORPG to przyszłosc gier, juz malo kto kaci single player gdyz jest to nudne ^_^

#7 mordd

mordd
  • Użytkownik
  • 146 postów
  • LocationJastrzębie Zdrój

Napisano 04 lipca 2008 - 08:50

mnie troszkę smuci fakt ze pewnie będzie tak jak w D2, chodzi mi o battle.net i mozliwosc wejscia 7 czy tam 8 graczy do jednej gry :( Diablo w sumie nie jest grą MMORPG ale opcja wejscia nieograniczonej ilosci osob do gry znacznie ulepszyło by rozgrywkę. Przez wiele lat grałem w Tibię. Tam system PvP jest dopracowany prawie perfekcyjnie. Dlaczego? Ponieważ na serwerze moze znajdowac sie wiele ilosc osob, można robic wojny gildi takze w nieograniczoną ilośc osob, a w Diablo 2 było to juz ograniczone :( Najprawdopodbniej zostanie jak było, Diablo dalej bedzie grą RPG i gra na Battle.net nie bedzie tak urozmaicona jak w grach MMORPG. Gry MMORPG to przyszłosc gier, juz malo kto kaci single player gdyz jest to nudne ^_^

Rzeczywiście w tibii jest bardzo ciekawie gdy 32 osoby wybierają się na jedną... Tam byle 20 levele mogą zabić nawet 100 jeśli jest ich odpowiednia ilość. -.-

#8 Guest_Bartosz-Diablo_*

Guest_Bartosz-Diablo_*
  • Gość

Napisano 06 lipca 2008 - 11:56

Na pewno będą mozliwe duele i było by jeszcze lepiej jakby zostawili ograniczenie do 8 graczy.

#9 Guest_Kars_*

Guest_Kars_*
  • Gość

Napisano 08 lipca 2008 - 16:15

Czytałem zapowiedź D3 w CD-action i pisale ze Blizzard ma zamiar jeszcze bardziej zredukować liczbę graczy, więc bedzie zapewne mniej niz 8 :(

#10 Dravius

Dravius
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 13:47

Czytałem zapowiedź D3 w CD-action i pisale ze Blizzard ma zamiar jeszcze bardziej zredukować liczbę graczy, więc bedzie zapewne mniej niz 8

Mówili, że jest to mozliwe, ale ostatecznie nie podjeli jeszcze decyzji, pozostaje tylko czekać i miec nadzieję, ze zrezygnują z tego pomysłu.

Pomysł z nieograniczona liczbą graczy ma swoje plusy jak i minusy. Najprawdopodobnie zabrałoby to wszelka radosć z walki PvM w teamie na BN, bo co to za frajda jak 30-40 osób idzie razem na jakiegoś bossa, gdzie wyzwanie, gdzie zabawa?
Natomiast na PvP byłoby zupełnie odwrotnie. Urozmaiciłoby to styl rozgrywek druzynowych, gdzie moznaby prowadzic prawdziwe wojny, a nie walki 4v4, 3v3 itp.

Apropos walki PvP, to bedzie ona na 100% i zapowiada się dośc ciekawie. Wielkim plusem jest to, że nie będzie można zaatakować (okazać wrogości) innego gracza bez jego zgody (co zneutralizuje PK na trybie Hardcore, który również ma sie pojawic w D3)

#11 Koliat

Koliat
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 21 lipca 2008 - 18:34

z pewnością nie będzie więcej jak 8 graczy w grze internetowej, to z powodu niskiej przepustowości łącz wielu osób oraz z wymagań sprzętowych. Poza tym to obrzydliwie obciąża serwer. W Tibii masz dwa piksele które się tłuką tak właściwie, a w diablo III będzie raczej zaawansowana grafika.

#12 Balduran

Balduran
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Location100lica podkarpacia

Napisano 21 lipca 2008 - 20:14

Tak, system pvp Tibii jest wprost wspaniały - stoisz w miejscu a tu nagle w każdej wolnej kratce na ekranie dookoła ciebie pojawia się postać, która naparza w ciebie od razu SD-ka (Sudden Death - najlepsza runa ofensywna w Tibii). Wszystko sterowane botami.Chcemy tego? Nie.
IMO liczba 8 (max dwie w tą lub w drugą) jest najlepszy.

#13 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 22 lipca 2008 - 09:50

Mi się bardzo podoba system walk pvp w grach typu Lineage, ale na ten z Diablo nie można narzekać.

#14 Decy

Decy
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 13:36

zakładając ze mozliwości rozwoju postaci będą podobne do d2 to wojna xx vs xx players mogla by trwac godzinami o ile nie w niezkonczonosc, kilku pali medykow na defach ( kazdy inna aura : prayer, cl, medi ) z hb, barb , druid i reszte charów wg. uznania ( pare necow, amek, hammerow, fohow, smitow) i taka walka by sie nie konczyla ~~ czy to jest fajne to bym nie powiedzial, osadziłem to w realicha d2 bo nie wiadomo jak to bedzie dokładnie w d3 ale na bank podobny team dalo by sie utworzyc w d3 zakładając ze byłaby niograniczona ilosc graczy w świecie ( moga zrobic cos jak wow bo to całe d3 ma więcej z wowa niz z d2 ~~ ) / grze wiec mam nadzieje że tego nie zrobią bo to by zepsuło rozgrywke pvp

#15 Hireck

Hireck
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 14:51

W D1 była możliwość Duel tak samo tej co mamy czyli D2 zresztą całymi dniami się nudzimy nawalając na stworki i boski :o.Więc zostaję opcja duel z innym charem ale jakbyśmy się zgodzili na duela musimy się szykować na walkę dłuższą niż 1 godzinkę (Kiedyś moim smiterem nawalałem się i walczyłem ponad 3 godziny z rzędu).

Mym zdaniem Blizzard nie zmieni opcji duel bo by gra była nudna ;P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych