moze to i dobre ale ...
9 x pc 4x life :-) . no tak. zamysl dobry ale taki skill troszke kosztuje ^^. mam teraz malenka przerwe w d2 ale za moich czasow na cbn pc 40 life stal 10 hr. za kazdy ptk zycia wiecej placisz kilka hr wiecej. wiec takie wyposazenie pala bedzie kosztowac grubo ponad 100 hr. to pierwsza sprawa. a druga to to ze taki skille ciezko dostac. wiec ja bym odpuscil sobie takie rarytasy
Gosu Trade'y
Rozpoczęty przez
Guest_eurynomos_*
, 27 wrz 2005 16:04
Napisano 28 wrzesień 2005 - 08:52
100 hrek to bedzie cie kosztowac jeden skiller 45 life :mrgreen:
Ja nie mialem prawde mowiac zadnych skillerow... no, chyba jeden offensive, a i tak robilem kolo 11k damage, a to wystarcza, prawda? Sprzet byl taki jak wyzej z tymze zamiast Mary mialem Serapha i cala reszta byla taka sama. Nie jest to tania strategia, ale robi efekty - to fakt.
Ja nie mialem prawde mowiac zadnych skillerow... no, chyba jeden offensive, a i tak robilem kolo 11k damage, a to wystarcza, prawda? Sprzet byl taki jak wyzej z tymze zamiast Mary mialem Serapha i cala reszta byla taka sama. Nie jest to tania strategia, ale robi efekty - to fakt.
Guest_eurynomos_*
Napisano 28 wrzesień 2005 - 09:49
Guest_eurynomos_*
hehe zgadz sie ale ja nie mowie o perfach skillach bo niewiem czy na calym bn cbn europe jest legit 10 pc 45 life. za moich czasow d2 bujalem sie troche w elitach i tam rzeczywiscie ludzie mieli skille 45 life ale dostac takiego skilla graniczy z cudem. jari ( final-phantasy) zakupil 8 x cold 45 life. skompletowanie tego sprzetu zajelo mu okolo 2 miechow tradu. ale o co mi chodzi lepiej chyba miec 10 x pc 40 life niz 1 x pc 45 life. ekonomiczniej i latwiej. a ja nadal pozostaje przy swoim bulidzie. wyprubowany w roznych sytuacjach. najciekawsza akcja jaka mi sie zdazyla to odbijanie fraga w tronie. bylo to za czasow gdy ja juz skonczylem swojego barba i frag skonczyl swojego. ( zdobylismy w tamtym sezonie 99 lvl dla swoich postaci) frag zacza pozniej grac necrem a ja najpierw sorc ( dalem jej 97 lvl i nie chcialo mi sie dalej) a pozniej palem ( dalem mu 96 3/4 lvl. dalej niechcialo mi sie grac do bo d2 mi zbrzydlo) robilem fragowi cs'y. frag na 98 padl w tronie. kazdy kto poszedl go odbijac albo padl sam lub odrazu wychodzil z gry. odbijalem go z 5 min ale moj pala sobie poradzil. conv i lr mu malo co robily a perf blok i 47% dr tez roily swoje. wszyscy sie smieli ze uzywam wizzego. po tej akcji jak juz oczyscilem caly tron napisalem " power of wizzy" od tej pory ludzie zaczeli szanowac mojego pala i jego wizzard spike :-)
Guest_eurynomos_*
Napisano 29 wrzesień 2005 - 07:57
Guest_eurynomos_*
nie twierdze ze nie :-)
luzie maja troche waluty na stanie. ale sa to wyjatki. swojego czasu obserwowalem dwa gosu trady
1) dusk 4 sok 100 life poszedl za 170 hr
2) gosu circl dla amki jak ostatni raz widzialem ta aukcje stala na 16x hr. niewiem na ilu sie zakonczyla
3) craft dla sorc 63 hr
4) gosu rare perf eth oszczepy ponad 100 hr
^^ ale nie kazdy przecietny wyjadacz chleba moze sobie na to pozwolic :-)
a tak btw skad ci luzie maja takie fortuny ? powiem dla ciekawostki ze duska i tego circla wylicytowala ta sama osoba :-)
luzie maja troche waluty na stanie. ale sa to wyjatki. swojego czasu obserwowalem dwa gosu trady
1) dusk 4 sok 100 life poszedl za 170 hr
2) gosu circl dla amki jak ostatni raz widzialem ta aukcje stala na 16x hr. niewiem na ilu sie zakonczyla
3) craft dla sorc 63 hr
4) gosu rare perf eth oszczepy ponad 100 hr
^^ ale nie kazdy przecietny wyjadacz chleba moze sobie na to pozwolic :-)
a tak btw skad ci luzie maja takie fortuny ? powiem dla ciekawostki ze duska i tego circla wylicytowala ta sama osoba :-)
Napisano 29 wrzesień 2005 - 09:35
perf eth tytany za 100hrek? oO To byl chyba przekret stulecia, bo one tyle nie stoja XD
Widzialem raz licytacje perf annihillusa. Gosc dostal za niego trzy enigmy i kilkanascie hrek i to bylo najwiecej ile widzialem, zeby zakonczyla sie aukcja jakiegos itemku... A tak to tylko zaslyszane archony 4 sox 100 life albo trade'y Tyraelami.
Widzialem raz licytacje perf annihillusa. Gosc dostal za niego trzy enigmy i kilkanascie hrek i to bylo najwiecej ile widzialem, zeby zakonczyla sie aukcja jakiegos itemku... A tak to tylko zaslyszane archony 4 sox 100 life albo trade'y Tyraelami.
Guest_eurynomos_*
Napisano 29 wrzesień 2005 - 11:51
Guest_eurynomos_*
poniekad moj maly blad. napisalem eth perf rare ( czyli zolte ) a nie chodzi mi konkretnie o tytany tylko oszczepy. takie ceny niestety sa. co do tyraela to jest gadzet dla bogatych. ta zbroja niema w sobie nic specjalnego, ale ze szansa na jej drop jest najmniejsza z uniq itemow jest dlatego dosyc drogi. z poczatku chodzil tyrael ( taki o srednich statach) okolo 10 hr. pozniej jego cena spadla czasami nawet do 5 hr. perf tyrael lub prawie perf stal 20+ hr. ja swojemu barbowi rowniez sprawilem tyraela. a niech ma i niech sie cieszy :P no w koncu zasluzyl sobie na to w bojach. na bn ceny trzymaly rare i crafted itemy. unikaty nawet takie porzadne nie byly takie wcale w cenie. dla porownania powiem ze sprzedalem perf gryfa za 36 istow. a co to jest w porownaniu z innymi cenami
Napisano 30 wrzesień 2005 - 05:21
Nom, 36 Istow to cos ;] Ja raz sprzedalem konto wypelnione mulami wypchanymi po brzegi perfect gemami :P Gosc mial troche kamyczkow do skillerowania XD Cena nie byla zbyt zawrotna, ale i tak liczba kamykow robila wrazenie (topic na form "O 768 Perfect Gems N Ists" to zrodlo rozlicznych zartow na temat kamieniarstwa ;] ).
A co do Tyraeli - Mowilem "trade'y Tyraelami, czyli goscie placili kilkoma Tyraelami za np gosu circlet 3 sox 100 life, albo amu 2 pala 30 str 60 life 90 mana 20 res all.
A co do Tyraeli - Mowilem "trade'y Tyraelami, czyli goscie placili kilkoma Tyraelami za np gosu circlet 3 sox 100 life, albo amu 2 pala 30 str 60 life 90 mana 20 res all.
Guest_eurynomos_*
Napisano 30 wrzesień 2005 - 07:36
Guest_eurynomos_*
swojego czasu cale acc pg,s mozna bylo przy pomyslnych wiatrach sprzedac za 12 x ist ( przykladowa cena sredniej enigmy). oplacalo sie poniewaz cena potrzebna do zapelnienia acc pg's to okolo 4.5-5 istow, ale jest to lekko pracochlonne, wiec "bogacze przeplacali aby miec trady i szukanie z glowy. trwalo to jakis czas do poki nooby nie zwachaly interesu i cena spadla do 7-8 istow. a to juz takie nie bardzo oplacalne bylo. niby te 2 isty do przodu, ale .....
bawilem sie rowniez w crafty. skupowalem material na nie: pg's , gold ( na gramblowanie ), juvele , runki. pomimo ze craftow zrobilem w cholere i robilem je 99 lvl charem ( ponoc najwieksza szansa na otrzymanie czegos gosu .... bla bla bla) ale tylko z robienia craftow pozostaly mile wspomnienia bo robilem do spolki z FAJNA osoba, a tak jesli chodzi o korzysci materialne to raczej znikome^^.
swojego czasu mialem rowniez bardzo dziwna propozycje :-) koles mi oferowal 2 x hr za moje ucho. ale ofc nie sprzedalem
bawilem sie rowniez w crafty. skupowalem material na nie: pg's , gold ( na gramblowanie ), juvele , runki. pomimo ze craftow zrobilem w cholere i robilem je 99 lvl charem ( ponoc najwieksza szansa na otrzymanie czegos gosu .... bla bla bla) ale tylko z robienia craftow pozostaly mile wspomnienia bo robilem do spolki z FAJNA osoba, a tak jesli chodzi o korzysci materialne to raczej znikome^^.
swojego czasu mialem rowniez bardzo dziwna propozycje :-) koles mi oferowal 2 x hr za moje ucho. ale ofc nie sprzedalem
Guest_eurynomos_*
Napisano 07 październik 2005 - 23:03
Guest_eurynomos_*
ten luk o ktorym pisales na str glownej byl zapewne placony 3/20/20 z nld. teraz kilka slow na ten temat. owszem 700 kilka sc's wydaje sie rzecza dla przecietnego czlowieka wrecz niewyobrazalna a szczegolnie ze 3/20/20 na oczy nie widzieli a co mowic dopiero 700.
kiedys dawno dawno temu jak bn jeszcze raczkowal i na starszych patchal caly rynek bn zalewaly dupowane 3/20/20. zdupowac 3/20/20 sprawialo tyle trudnosci co na przyklad zapelanie fajki przezemnie w tej chwili. ludzie mieli wtedy po kilka acc's 3/20/20 a i przestali dupowac bo przestalo byc to oplacalne. dla porownania tak jakbys teraz dupowal pg's. gdzie tu sens gdzie logika. stare acc powygasaly bo komu by sie chcialo odswierzac ac's z shitem. obecnie na d2jsp sa ludzie co licza swoje 3/20/20 w tysiacach a nie setkach. Ci oldskule co przewidzieli ze blizz w koncu cos zrobi z dupowaniem :-) i ze na przyszle lata wzrosnie zapotrzebowanie na 3/20/20 sa teraz milionerami
kiedys dawno dawno temu jak bn jeszcze raczkowal i na starszych patchal caly rynek bn zalewaly dupowane 3/20/20. zdupowac 3/20/20 sprawialo tyle trudnosci co na przyklad zapelanie fajki przezemnie w tej chwili. ludzie mieli wtedy po kilka acc's 3/20/20 a i przestali dupowac bo przestalo byc to oplacalne. dla porownania tak jakbys teraz dupowal pg's. gdzie tu sens gdzie logika. stare acc powygasaly bo komu by sie chcialo odswierzac ac's z shitem. obecnie na d2jsp sa ludzie co licza swoje 3/20/20 w tysiacach a nie setkach. Ci oldskule co przewidzieli ze blizz w koncu cos zrobi z dupowaniem :-) i ze na przyszle lata wzrosnie zapotrzebowanie na 3/20/20 sa teraz milionerami
Napisano 08 październik 2005 - 09:27
To chyba oczywiste, ze z nld, bo na ladderze, jeszcze nie ma (a przynajmniej nie bylo go na d2jsp) ZADNYCH 3/20/20.
I nie dziwcie sie tak, ludzie potrafia robic dobre trade'y. Jak? Latwo to pokazac - najpierw troche pokraza na kuzni hell, zdobeda powiedzmy kilkanascie Istow. Potem zaczynaja lowic Anni - przy PWE (koszt - 1 unid = 10 Ist w tej chwili), zdobywa ~6 Unidow. Zysk - 50 Istow. Za Isty kupuje Soje, bierze udzial w innym PWE (Koszt - 5 sojow) i zdobywa kolejnych 6 Annihillusow. Ma juz 20 Sojow i ~65 Istow. Pojawiaja sie 32020 - kupuje ich pare, oraz sprzet mf dla hamerdina i lightmfsoski. Puszcza oba na boty. Po tygodniu zaczynaja sie pojawiac jakies lepsze itemki - Juz nie shitowe occu, czy shako, ale tytany, zaka i mary. RObi trade'y, dochodzi do majatku kilkaset Ist. Isty zas wymienia na hrki, zas potem na 32020. Kupuje wiecej sprzetu dla postaci i na jego kompach w pracy w nocy biega 6 botow, kupuje wiecej D2 (powiedzmy 10) i botow biega juz 16.
Majatek szybko sie powieksza, wystarczy tylko wiedziec, co jest ile warte. Najbogatsza osoba na battle necie ma kilkanascie kont wypelnionych po brzegi 32020.
I nie dziwcie sie tak, ludzie potrafia robic dobre trade'y. Jak? Latwo to pokazac - najpierw troche pokraza na kuzni hell, zdobeda powiedzmy kilkanascie Istow. Potem zaczynaja lowic Anni - przy PWE (koszt - 1 unid = 10 Ist w tej chwili), zdobywa ~6 Unidow. Zysk - 50 Istow. Za Isty kupuje Soje, bierze udzial w innym PWE (Koszt - 5 sojow) i zdobywa kolejnych 6 Annihillusow. Ma juz 20 Sojow i ~65 Istow. Pojawiaja sie 32020 - kupuje ich pare, oraz sprzet mf dla hamerdina i lightmfsoski. Puszcza oba na boty. Po tygodniu zaczynaja sie pojawiac jakies lepsze itemki - Juz nie shitowe occu, czy shako, ale tytany, zaka i mary. RObi trade'y, dochodzi do majatku kilkaset Ist. Isty zas wymienia na hrki, zas potem na 32020. Kupuje wiecej sprzetu dla postaci i na jego kompach w pracy w nocy biega 6 botow, kupuje wiecej D2 (powiedzmy 10) i botow biega juz 16.
Majatek szybko sie powieksza, wystarczy tylko wiedziec, co jest ile warte. Najbogatsza osoba na battle necie ma kilkanascie kont wypelnionych po brzegi 32020.
Guest_eurynomos_*
Napisano 08 październik 2005 - 09:47
Guest_eurynomos_*
-->ja sie wcale nie dziwie. swojego czasu obracalem sie w powazniejszych kregach d2. i na przyklad pod twoim artykulem wizialem kometarze ze ten co kupil owy luk to "pojeb" a inny wielki wymiatacz, znawca tematu pisze ze on by nawet uma nie dal :P. dla wiekszosci noobow wartosc maja unikaty a rzeczy rare, crafted, magic nawet nie podnosza. swojego czasu wypadl mi circl dla assy. chcialem go sprzedac :-) znawcy tematu jak juz widzieli ze przedmiot jest zolty oferowali max rune pul. ale cierpliwie czekalem czytajac odpowiedzi "u nooob" jak pisalem aby zrobil takowy gracz oferte w istach. pewnego razu weszla osoba co gra aska na pvp popatrzyla circla pocmokala dogadalimy sie co do ceny i trade done.
-->chociaz osobiscie uwazam ze taka kwota jaka zostala zaplaconaza ten luk to lekka przesada, ale co to dla kolesia co ma jeszcze kilka acc 3/20/20 :-)
--> a co do botow, ktore maja "pracowac" na ciebie dla mnie to jest lamerstwo. w 2 sezonie laddera na patchu 1.10 radziem sobie sam. rzaden bot ani inny syf mi nie pomogl. dorobilem sie 99 lvl barba ( swojego czasu 1 postac w europie :P ), 97 lvl sorc i 96 lvl cs pala ( wszystkie 3 postacie byly na drabince pala spadl pozniej :P ) itemy zdobylem "recznie" i tyle jestem zadowolony ze sam dokonalem a nie lamilem jakimis botami. a co do itemow tez nie moge narzekac ze mialem jakies lipne
--> co do powielania majatku teraz jest w modzie przenoszenie majatku lader <--> non ladder. chodzi o wypuszczanie dc i trade sojami. ludzie, ktorzy wiedza co i jak zamieniali pod koniec sezonu swoj majatek na soje a poznij wymieniali soje non ladder na itemy ladder. poniewaz przy pwe nie liczy sie zy soj jest sprzedana ladder czy non. liczy sie jedynie ip gry. i tak przy uplywie czasu fortunka sie powieksza. rowniez wartosc na nld maja itemy dostepne jedynie ladder. poniewaz sa ludzie ( klany ) grajacy jedynie nld, wtedy aby cos miec ciekawego musza troche placic. pod koniec 1 sezonu na 1.10 wartosc mialy runy lem. ludzie kupowali je aby upowac rzeczy, poniewaz upowac mozna jedynie ladder. a pozniej na nld byly sprzedawane za soje.
-->chociaz osobiscie uwazam ze taka kwota jaka zostala zaplaconaza ten luk to lekka przesada, ale co to dla kolesia co ma jeszcze kilka acc 3/20/20 :-)
--> a co do botow, ktore maja "pracowac" na ciebie dla mnie to jest lamerstwo. w 2 sezonie laddera na patchu 1.10 radziem sobie sam. rzaden bot ani inny syf mi nie pomogl. dorobilem sie 99 lvl barba ( swojego czasu 1 postac w europie :P ), 97 lvl sorc i 96 lvl cs pala ( wszystkie 3 postacie byly na drabince pala spadl pozniej :P ) itemy zdobylem "recznie" i tyle jestem zadowolony ze sam dokonalem a nie lamilem jakimis botami. a co do itemow tez nie moge narzekac ze mialem jakies lipne
--> co do powielania majatku teraz jest w modzie przenoszenie majatku lader <--> non ladder. chodzi o wypuszczanie dc i trade sojami. ludzie, ktorzy wiedza co i jak zamieniali pod koniec sezonu swoj majatek na soje a poznij wymieniali soje non ladder na itemy ladder. poniewaz przy pwe nie liczy sie zy soj jest sprzedana ladder czy non. liczy sie jedynie ip gry. i tak przy uplywie czasu fortunka sie powieksza. rowniez wartosc na nld maja itemy dostepne jedynie ladder. poniewaz sa ludzie ( klany ) grajacy jedynie nld, wtedy aby cos miec ciekawego musza troche placic. pod koniec 1 sezonu na 1.10 wartosc mialy runy lem. ludzie kupowali je aby upowac rzeczy, poniewaz upowac mozna jedynie ladder. a pozniej na nld byly sprzedawane za soje.
Napisano 08 październik 2005 - 10:16
--> Ja ostatnio mialem na trade'a zbugowany eth Great Hauberk 4 sox 1039 def. Gosc wszedl, zobaczyl i stwierdzil "no ed, shit" i wyszedl. Teraz drodzy panowie zajrzyjcie sobie do jakiegos katalogu itemkow i zerknijcie na gorna granice armorow.
Great Hauberk, 75 str req 395-501 def. Moj mial 1039.
Fakt faktem, ze to nie unikaty ani nawet runewordy nie sa najwiecej warte. Najlepsze postacie zapewne nie maja nawet trzech unikatow na swoich postaciach, tylko same magiczne (amu) lub rare'y (rings, citclet, weapon, shield) ;]
Great Hauberk, 75 str req 395-501 def. Moj mial 1039.
Fakt faktem, ze to nie unikaty ani nawet runewordy nie sa najwiecej warte. Najlepsze postacie zapewne nie maja nawet trzech unikatow na swoich postaciach, tylko same magiczne (amu) lub rare'y (rings, citclet, weapon, shield) ;]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Do góry